Thursday, August 28, 2008

«Το Αλφαβητάρι των άστρων»



Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Το Αλφαβητάρι των Αστρων», μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία συνεχίζουν τις παραστάσεις τους και το Σεπτέμβρη. Στις 5 Σεπτέμβρη στο Βεάκειο Θέατρο, στις 7 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο Παπάγου - Φεστιβάλ Παπάγου και 11 Σεπτέμβρη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Ωρα έναρξης: 9.00 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ.

Μεγάλοι Ελληνες Ποιητές «συνομιλούν» με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. «Μια σκέψη για να 'ναι πραγματικά υγιής - άσχετο σε τι αναφέρεται - πρέπει ν' αντέχει στο ύπαιθρο». Ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη ήταν η πηγή έμπνευσης για την παράσταση. Ποιήματα, στίχοι και τραγούδια που μιλάνε για την Ελλάδα, την Καρδιά και τα Αισθήματα του Ελληνα.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος θα «διαβάσει» τα κείμενα και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος θα ερμηνεύσει τα τραγούδια, παίζοντας ο ίδιος στο πιάνο. Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Σκηνογραφική επιμέλεια: Κούλα Γαλιώνη. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Βοηθός σκηνοθέτη - Οργάνωση παραγωγής: Κωστής Σαββιδάκης.

«Σ' αυτούς τους τόσο "θορυβώδεις" καιρούς» - σημειώνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος - «πιστεύουμε πως η μουσική και ο λόγος των Ελλήνων Δημιουργών θα είναι βάλσαμο για τα αυτιά και την ψυχή των θεατών μας. Στοχεύουμε σε μια βραδιά που η ιδιαιτερότητά της και η διαφορετικότητά της θα είναι όχι μόνο η ουσία και το βάθος της ποίησης, αλλά και ο σεβασμός στην ποιότητα και την ένταση του ήχου».

No comments: