Thursday, April 6, 2017

Ανοιχτή ακρόαση για το ρώσικο έργο «Ρώσικη Επανάσταση» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατά την χειμερινή περίοδο 2017-2018, πρόκειται να παρουσιάσει ως εναρκτήριο στο Βασιλικό Θέατρο  (πρεμιέρα 25/10/17) το έργο “Ρωσική Επανάσταση”, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και οργανώνει Ανοιχτή Ακρόαση, στις 7 και 8 Μαΐου 2017.

«Hearing» του Amir Reza Koohestani στη Στέγη

Πώς είναι να παίζεις στο θέατρο φορώντας τσαντόρ; Πώς είναι να περνάς τη νιότη σου σε συνθήκες καταστολής;

«Έγκλημα και τιμωρία» Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Άνεσις

Το έργο Έγκλημα και τιμωρία του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι, η θεατρική επιτυχία με την υπογραφή του Λεβάν Τσουλάτζε, συνεχίζεται στο Θέατρο Άνεσις και μετά το Πάσχα με νέες τιμές εισιτηρίων…
Η διασκευή του παγκόσμια αναγνωρισμένου λογοτεχνικού έργου του Φίοντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, Έγκλημα και Τιμωρία από τον Λεβάν Τσουλάτζε, καλλιτεχνικό διευθυντή του Kote Marjanishvili theatre, 

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017: Look Forward…

Με το βλέμμα στο μέλλον και με οδηγό πάντα την ποιοτική δημιουργία, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 έχει ήδη έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του.
Με μεγάλα διεθνή ονόματα, αλλά και με σπουδαίες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, με πρωτότυπες παραγωγές και νέες διοργανώσεις, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι του 2017, στον υποβλητικό χώρο της Μονής, μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές, μερικές εκ των οποίων παρουσιάζονται παρακάτω.

Akropoditi DanceFest 2017 στην Σύρο!

Δύο εβδομάδες γεμάτες από εργαστήρια, παραστάσεις, βραδιές γνωριμίας, ανοιχτές παρουσιάσεις, διαλέξεις, Jams – ανοιχτοί αυτοσχεδιασμοί.
Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας και το Χοροθέατρο Ακροποδητί, μετά την ίδρυση του θεσμού «Φεστιβάλ Χορού – AkropoditiDanceFest» και την υλοποίηση ήδη τεσσάρων Φεστιβάλ στη Σύρο, και επιπλέον μετά τη σημαντική διάκριση του Χοροθεάτρου Ακροποδητί το Νοέμβριο του 2016, με το Βραβείο Χορού από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Χορού,

«Τα 5 Στοιχεία» με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη

Τον δεύτερο χρόνο παρουσίας της συμπληρώνει τον Απρίλιο, η μουσικοθεματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία», της Αννας Μπουρμά.
Μετά από μια σειρά εξαιρετικά πετυχημένων sold out παραστάσεων σε Αθηναϊκές σκηνές αλλά και εκτός Αθηνών, η παράσταση ανεβαίνει ξανά για 2 παραστάσεις, τις Τετάρτες 26 Απριλίου και στις 3 Μαΐου, σε ένα από τα πιο ξεχωριστά θέατρα της πόλης, το θέατρο Αλκμήνη.

Μεγάλη Εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μας προσκαλεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου και τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις αφιερωμένες στις ημέρες του Πάσχα.
Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου θα συναντήσουμε την ΑΓΑΠΗ (από την Τριλογία της Αγάπης) σε σύλληψη – σκηνοθεσία: Ηλία Κουνέλα.

Ακρόαση για την “Ηλέκτρα” από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς, για τις ανάγκες της παραγωγής της όπερας Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους.
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚέντροΠολιτισμού Ίδρυμα ΣταύροςΝιάρχος στις 22 Απριλίου 2017 και ώρες 11:00-16:00.

«Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ στο Εθνικό Θέατρο

Ένα σπουδαίο κείμενο της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας

Έξτρα παραστάσεις τη Μεγάλη Δευτέρα και μετά το Πάσχα για το «Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου

10, 21 & 22 Απριλίου 2017
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, φτάνει στο τέλος της δεύτερης σαιζόν του στο StudioΜαυρομιχάλη. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρήστον κεντρικό ρόλο.

Wednesday, April 5, 2017

Τελευταία παράσταση για το έργο «Μια Τρελή Τρελή Αλφαβήτα 2 με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» στο Coronet

Η εκπλήκτική διαδραστική παράσταση «Μια Τρελή Τρελή Αλφαβήτα 2 με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα»ολοκληρώνει τις παράστάσεις της στο θέατρο Coronet την Κυριακή 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) στις 12.00.

«Παραμυθομαϊμουδιές» παραμύθια για παιδιά στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο!

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και ο μουσικός Τάσος Αποστόλου, την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στις 12:00, στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» (Μαρούσι), με συντροφιά τους μαϊμούδες δικαστές και αλεπούδες μυλωνούδες, πετεινούς και όρνιθες, σκύλους και γάτες, σας περιμένουν με παραμύθια και τραγούδια που θα τα πουν με τιτιβίσματα, νιαουρίσματα, ίσως και …κακαρίσματα!

Έξι τελευταίες παραστάσεις για το «1984»!

1984. Η παράσταση που παρακολούθησαν μέσα σε 4 μήνες περισσότεροι από 20.000 θεατές, το σκοτεινό αριστούργημα του Τζωρτζ Όργουελ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, ολοκληρώνεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου αυτή την Κυριακή 9 Απριλίου. Τελευταίες 6 παραστάσεις: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη & Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.30 & 21.30 και Κυριακή 20.00. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο 1984, του Τζωρτζ Όργουελ :: Υπηρεσία Εισιτηρίων – TicketServices.gr 

Παράταση παραστάσεων για το έργο «Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλλιαμ Φώκνερ

Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας το «Καθώς ψυχορραγώ»  του Ουίλιαμ Φώκνερ, που στην Ελλάδα γνωρίσαμε από την συναρπαστική μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα (1970) ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Κυκλάδων τον Φεβρουάριο 2017.

ΚΘΒΕ: Έκτακτη παράσταση για το «Γκιακ» στην Κοζάνη την παρασκευή 7 Απριλίου

«ΓΚΙΑΚ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Έκτακτη παράσταση την Παρασκευή 07/04/2017, στις 18:00
Με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

«Αντιφώνηση» | bijoux de kant | Θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής | Στο πλαίσιο του κύκλου «ΤΑ ΣΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ στη νέα ΣΚΗΝΗ»

Λόγω ενός ξαφνικού μικρού προβλήματος υγείας, ο κεντρικός ερμηνευτής της παράστασης, Θανάσης Ακοκκαλίδης, δε θα μπορέσει να συμμετέχει στην παράσταση της Μεγάλης Τετάρτης. Τη θέση του θα πάρει , ο ίδιος ο συγγραφέας της ΑντιφώνησηςΔημήτρης Δημητριάδης.

Δράση του ΚΘΒΕ στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις ένταξης του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με την παρουσίαση ενός αποσπάσματος από τον «Οιδίποδα Τύραννο», σε μετάφραση Φώτου Πολίτη. Μια παράσταση που ανέβηκε στο αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων από το ΚΘΒΕ το 1961, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού.

«Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο Τέχνης από τις 24 Απριλίου

  Η Μίνα Αδαμάκη επιστρέφει ύστερα από 45 χρόνια στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από όπου ξεκίνησε, σκηνοθετώντας τον Εραστή του Χάρολντ Πίντερ.
 
Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα, ένα  τυπικό ζευγάρι άγγλων μεσοαστών, ζουν απομονωμένοι σε μια εξοχική κατοικία κοντά στο Windsor. Είναι ευκατάστατοι.

Γυναίκα καλλιτέχνης αφήνει το κοινό να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα της για 6 ώρες και αυτό που ακολουθεί …είναι τρομακτικό! (φωτογραφίες+βίντεο)

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την καλλιτέχνιδα Μαρίνα Αμπράμοβιτς από το βίντεό της “Οδυνηρή Σιωπή“, με τον πρώην σύντροφό της Frank Uwe “Ulay” Laysiepen. Πολλοί χαρακτηρίζουν την Αμπράμοβιτς ως “γιαγιά της παραστατικής τέχνης”.

Έως και την Κυριακή, 9 Απριλίου οι αιτήσεις για το Scratch Night @ Bob Theatre Festival 2017


Το Bob Theatre Festival κλείνει φέτος δέκα χρόνια και εντάσσεται στο Φεστιβάλ Αθηνών: η μεγαλύτερη γιορτή νεανικού θεάτρου ανοίγει δυναμικά την Πειραιώς 260: στις αίθουσες Ε και Η, θα μπορέσετε να (ξανα)δείτε τις νεανικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στη φετινή σεζόν, ειδικές πρεμιέρες από παραστάσεις που κανονικά θα δούμε του χρόνου και, φυσικά, το διαγωνισμό Scratch Night!

«Δε σε ξέχασα ποτέ» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Παρασκευή 7/4, Σάββατο 8/4 και Κυριακή  9/4/2017
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, θα φιλοξενηθεί για 3 παραστάσεις στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.  Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση.

Tuesday, April 4, 2017

 Δυο αδέλφια συναντιούνται μετά από 25 χρόνια. Βρίσκονται μαζί επί 15 ώρες σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο. Γύρω τους τα ερείπια του εμφύλιου σπαραγμού. Μια πολιτική αλληγορία με φόντο στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας των τελευταίων 50 χρόνων που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. 

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης στο Studio Μαυρομιχάλη για το «Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου | 7 Απριλίου

2η σαιζόν –Συζήτηση 26η
Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο  Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Την Παρασκευή 7 Απριλίου, καλεσμένος στο Studio Μαυρομιχάλη θα είναι ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

ΑΠΟΨΕ: LOLA BLAU Μιούζικαλ για μία ηθοποιό και έναν πιανίστα | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Από 4 Μαΐου

Η καυστική σάτιρα του διάσημου Αυστριακού καμπαρετίστα Georg Kreisler, παρουσιάζεται από τις 4 Μαϊου και μόνο για 4 παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με την Κατερίνα Γιαμαλή στον ομώνυμο ρόλο.

«Μια εξαιρετικά απλή δουλειά» Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης | Studio Μαυρομιχάλη

Μια απρόσμενη επίσκεψη διαταράσσει την καθημερινότητα ενός ταριχευτή. Ο Ευστράτιος Ευθυμίου, αν και έμπειρος επαγγελματίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ασυνήθιστη κατάσταση. Κάτι πραγματικά καινούργιο που τον αναγκάζει να ξετυλίξει τις σκέψεις του και να οδηγηθεί σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση υπό τον ήχο του ραδιοφώνου στο εργαστήριο του.

«Lenz» του Georg Büchner σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο BIOS! | Από 20 Απριλίου

Στις 20 Ιανουαρίου 1778 ο συγγραφέας Jakob Michael Reinhold Lenz, με ήδη ταραγμένη την ψυχική του υγεία, έφτασε στο σπίτι του πάστορα Oberlin. Ο Georg Büchner έγραψε τη νουβέλα Lenz το 1835 αντλώντας υλικό από το ημερολόγιο του Oberlin. Το ημερολόγιο και η νουβέλα έχουν ως θέμα τους τη συνύπαρξη του Lenz και του Oberlin.

Monday, April 3, 2017

Πρόγραμμα Απριλίου για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος!

Δύο νέες παραστάσεις, που βρίσκονται σε εντατικό ρυθμό προβών, έρχονται τον Απρίλιο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ένας  Απρίλιος γεμάτος με πρεμιέρες, νέες παραγωγές, παράλληλες δράσεις αλλά και ενδιαφέρουσες μετακλήσεις που φιλοξενούνται στη Μονή Λαζαριστών και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Παράλληλα, παραγωγές του ΚΘΒΕ μεταφέρονται σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και ταξιδεύουν στην περιφέρεια.

«Τα σονέτα του Σαίξπηρ» Bijoux De Kant | Θέατρο της Οδού Κυκλαδων

Άνοιξη ‘17
Στο πλαίσιο του αφιερώματος  «ΤΑ ΣΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ στην νέα ΣΚΗΝΗ»
Η bijoux de kant θεωρώντας τον ελισαβετιανό δημιουργό ως συνοδοιπόρο της, τον προ(σ)καλεί σε μια οδυνηρή  περιπλάνηση που πυροδότησε ο ίδιος με το πρώτο του  Σονέτο. Έχοντας ως ιχνηλάτη τον Δ. Δημητριάδη  με την «Αντιφώνησή» του, δημιουργεί ένα θρηνητικό ποιητικό σύμπαν για να διηγηθεί τη συνύπαρξη του ανθρώπινου πλάσματος με το επάρατο γήρας και την σπαρακτική αναζήτηση του αντίδοτου που θα τον λυτρώσει από το ανάλγητο μαρτύριο.