Friday, July 14, 2017

Επιστρέφουν οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: «…και με τη Νίκη!» | Βασιλικό Θέατρο | 19 Ιουίου έως 11 Αυγούστου

Από 19 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου στο Βασιλικό Θέατρο
Νέος κύκλος παραστάσεων για τους ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένους «…και με τη Νίκη!» από τις 19 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, από Τρίτη έως Παρασκευή, στις 21:00.

Tuesday, July 11, 2017

Παραστάσεις στο Λύκειο Επιδαύρου

Το Λύκειο Επιδαύρου, ο νέος θεσμός του Φεστιβάλ που εγκαινιάστηκε φέτος, ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι τις 19 του μηνός. Εκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις για το κοινό, διαλέξεις, masterclasses, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του Λυκείου, το οποίο παρακολουθούν σπουδαστές από όλο τον κόσμο και διδάσκουν καταξιωμένοι διεθνείς καλλιτέχνες.

«Κύκλωπας» του Ευριπίδη | 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους | 13 Ιουλίου

Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Στη χώρα των Κυκλώπων ο ξένος δεν περιθάλπεται, δεν φιλοξενείται, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή κατασπαράσσεται. Εκεί δεν μπορείς να είσαι ούτε καλός ούτε κακός.

«Βάκχες» Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου | ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου | 14-15 Ιουλίου

Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και το άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες– σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη, αλλά και αγνά του ένστικτα.