Saturday, July 29, 2017

«Πέρσες» Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη | Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου


Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 11 & 12 Αυγούστου
Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα.

Ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο για τα εγκαίνια των «Μονοπατιών Πολιτισμού» στην Επίδαυρο!

Σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Με ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, την 5η Αυγούστου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, και ώρα 18:00 με προσκεκλημένους για μικρές εισηγήσεις τους: Λ. ΚονιόρδουΥπουργό Πολιτισμού & ΑθλητισμούΣ. ΦάμελλοΑν. Υπουργό Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΑ. ΠαπαδημητρίουΠροϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Oι μεγάλες επιτυχίες «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen), «Γκιακ» & «Ανεμοδαρμένα Ύψη» επιστρέφουν στις θεατρικές σκηνές του ΚΘΒΕ


 Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη χειμερινή περίοδο
Ύστερα από απαίτηση του κοινού, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, τις μεγάλες επιτυχίες της προηγούμενης θεατρικής περιόδου. Η «Οικογενειακή Γιορτή», το «Γκιακ» και τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» επιστρέφουν στις  θεατρικές σκηνές του ΚΘΒΕ και δίνουν την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να τις παρακολουθήσουν και σε όσους τις λάτρεψαν να τις δουν ξανά.

Friday, July 28, 2017

Ο θεατρικός Ιούλιος του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου ολοκληρώνεται με τρεις θεατρικές παραστάσεις

Με τρείς θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου για τον φετινό μήνα Ιούλιο.
ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ
Η πρώτη από τις τρείς θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζεται την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στις 9:30 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου. Πρόκειται για την τραγωδία  «Ευμενίδες» του Αισχύλου, από την θεατρική ομάδα «Σκευή».

Sunday, July 23, 2017

«Ίων» Ευριπίδη, μια εκδοχή για δύο πρόσωπα | Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων | 9 Αυγούστου

 
«Ίων, μια εκδοχή για δύο πρόσωπα» ονομάζεται η παράσταση που θα παρουσιάσει η Ιόλη Ανδρεάδη σε νέα μετάφραση στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 9 Αυγούστου και ώρα 19.00, με το φυσικό φως του ήλιου καθώς δύει, στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Επί σκηνής ο φετινός νικητής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής, ερμηνεύοντας τον Ίωνα και 7 ακόμα ρόλους. Στον ρόλο της Κρέουσας η Δήμητρα Χατούπη. Μαζί τους, δημιουργώντας ένα ζωντανό ηχοτοπίο, ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος.

Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στις «Ιστορίες της νύχτας» | Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης | 26 & 28 Ιουλίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στις «Ιστορίες της Νύχτας», στην εβδομάδα εκδηλώσεων που εγκαινιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με τα Mουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, έχοντας ως  θεματική τη νύχτα.