Friday, June 16, 2017

Δική μας καλλιέργεια και ευθύνη | 60 Χρόνια Φεστιβάλ Φιλίππων

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει τα 60 του χρόνια, με ένα πλούσιο πρόγραμμά θεατρικών, μουσικών και εικαστικών εκδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα καινοτομεί διοργανώνοντας στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και την περιοχή των Κρηνίδων, θεατρικό εργαστήρι αρχαίου δράματος με τιμώμενο πρόσωπο τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο και συμμετέχοντες σκηνοθέτες της νέας γενιάς από την Ελλάδα και την Αμερική (Ιόλη Ανδρεάδη, Σύλβια Λιούλιου, Γεωργία Μαυραγάνη, Λόρα Τέσμαν), όπως και με τη συμμετοχή της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ.

«Δε σε ξέχασα ποτέ» | Αρχαιολογικό Μουσείο | Τετάρτη 21/06 στις 21.30


Η μουσικοθεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την παρουσίαση της σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, ταξιδεύει σε μουσεία της πόλης. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, στις 21.30 η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν Εργαστήρια | Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από 1 έως 14 Ιουλίου 2017, πρόκειται να διεξαχθούν εργαστήρια από τους συμμετέχοντες θιάσους. Τα εργαστήρια διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, επαγγελματίες κουκλοπαίκτες, ακροβάτες και σπουδαστές δραματικών σχολών.

Το Θέατρο Τέχνης θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Φακή

Το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Φακής σε ηλικία 73 ετών, ο οποίος έπασχε από καρκίνο.
 
Ο Γιάννης Φακής γεννήθηκε το 1944 στα Αποίκια της Άνδρου και σε νεαρή ηλικία έγινε δεκτός από τις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης.

ΚΘΒΕ: «Επτά επί Θήβας» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου | 30 Ιουνίου και Σάββατο 1 Ιουλίου

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας  κοινό και κριτικούς, επανέρχεται στο αργολικό θέατρο, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε το περσινό καλοκαίρι.

Wednesday, June 14, 2017

Ημερίδα Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θέατρου | 27 Ιουνίου | Πειραιώς 260

Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών διοργανώνεται Ημερίδα αφιερωμένη σ’ ένα θέμα που έχει λάβει πια «εθνικές» διαστάσεις, καθώς αφορά το σύνολο σχεδόν του ελληνικού θεάτρου και απασχολεί εκπροσώπους της νεότερης και παλαιότερης γενιάς δημιουργών τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό: τη διασκευή λογοτεχνικών κειμένων στη σύγχρονη σκηνή.

Αφιέρωμα στη Φόλκσμπύνε | 17 – 24 Ιουνίου | Πειραιώς 260 / Θέατρο Ολύμπια / Α.Σ.Κ.Τ.

To διάσημο βερολινέζικο θέατρο έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών, φέρνοντάς μαζί του τρεις μεγάλες θεατρικές παραστάσεις, αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται κανείς για να βιώσει την εμπειρία της Φόλκσμπύνε στις πλήρεις διαστάσεις της: ταινίες, εγκαταστάσεις, γερμανική μπίρα, πάρτι, συναυλίες, υπηρεσίες σιδερώματος, bratwurst, περφόρμανς.

Οιδίπους επί Κολωνώ | Ένας θίασος αρίστων κατεβαίνει στην Επίδαυρο | 7 & 8 Ιουλίου

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017. Ένας θίασος αρίστων κατεβαίνει στην Επίδαυρο στις 7 & 8 Ιουλίου για να παρουσιάσει υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σταύρου Τσακίρη, το κύκνειο άσμα του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ». Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Τζέννυ Κόλλια, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Λάλος. Μαζί τους ο Κώστας Καζάκος στον ρόλο του Οιδίποδα.

Tuesday, June 13, 2017

Οι προκλήσεις | Φεστιβάλ Αθηνών 2017

Η τέχνη είναι και προκλητική! Το φεστιβάλ στηρίζει κάθε έργο τέχνης που έχει λόγο ύπαρξης. Που είναι αυθεντικό και που στέκεται με ειλικρίνεια απέναντι στο κοινό.
Αφήστε τα παιδιά στο σπίτι και διαλέξτε ποια από τις τέσσερις παραγωγές με την ένδειξη «ακατάλληλο» θέλετε να δείτε. Χορός και θέατρο για τολμηρούς θεατές.

Η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα! | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | 16 Ιουνίου

 
Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Τροίας, στην γειτονική  μας χώρα, αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για όλους όσους, Έλληνες ή άλλους επισκέπτες, ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον τόπο της Ιστορίας και του μύθου, αναπολώντας τις μορφές που, πρώτος ζωντάνεψε, ο Όμηρος και που επανέρχονται και μας μαγεύουν σε βιβλία, θεατρικά έργα και ταινίες.  Αυτή την φορά η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα. 

Το Θέατρο 104 παρουσιάζει το Cine Comedy Club στα θερινά σινεμά της Αθήνας από τις 19 Ιουνίου ως και 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το Gazi Comedy Club γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2014 στο Θέατρο 104 από μια ιδέα τς Κατερίνας Βρανά την στιγμή που η ελληνική stand up σκηνή χρειαζόταν μια μόνιμη στέγη για ν’ αναγεννηθεί. Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, οι κωμικοί που φιλοξενήθηκαν ξεπέρασαν τους 100 , οι παραστάσεις ξεπέρασαν τις 400 και τα γέλια των χιλιάδων θεατών έκαναν το πείραμα κανόνα.

Sunday, June 11, 2017

«Δε σε ξέχασα ποτέ» | Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ | 14 & 15 Ιουνίου

Η μουσικοθεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την παρουσίαση της σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, ταξιδεύει σε μουσεία της πόλης. Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 21.00 η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο.

«Επτά επί Θήβας» | Θέατρο Δάσους | 24 Ιουνίου

Έναρξη Καλοκαιρινής Περιοδείας
Με αφετηρία το Θέατρο Δάσους ξεκινούν το θεατρικό ταξίδι τους οι  «Επτά επί Θήβας»,  η απόλυτη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού που επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων με μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και την Κύπρο.