Thursday, June 1, 2017

Zp87: Χώρος Ελεύθερης Έκφρασης και Πειραματισμού | Πρόγραμμα Ιουνίου

Πέμπτη 1 Ιουνίου  στις 9:00μ.μ.
Θωμάς Μελετέας & Κώστας Σηφάκης
Το ντουέτο θα ερμηνεύσει πρωτότυπες συνθέσεις επηρεασμένες από τη μουσική κουλτούρα της ανατολικής Μεσογείου μπολιασμένες με στοιχεία σύγχρονης μουσικής σε μια συναυλία όπου η δύση μπλέκεται με την ανατολή και η παράδοση με τα συγχρονα ηχοχρώματα.

Εγκαίνια έκθεσης «Μανιφέστο» | Έναρξη του Φεστιβάλ

Γιούλιαν Ρόζενφελντ
Μανιφέστο
1 Ιουνίου – 19 Ιουλίου
Πειραιώς 260, Χώρος Α
Ο Γερμανός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Γιούλιαν Ρόζενφελντ, δημιουργεί μία κινηματογραφική εγκατάσταση για τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία. Το Manifesto είναι το πιο πρόσφατο έργο του, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της European Capital of Culture Aarhus 2017 και βρισκόταν μέχρι τα τέλη Απριλίου σε έκθεση στο Aarhus της Δανίας.

Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2017-2018 | Συνοπτική Παρουσίαση

«Θεματική του φετινού ρεπερτορίου μια λέξη: Πίστη!
Διατρέχει όλα τα έργα του ρεπερτορίου, αλλά είναι και η κινητήρια δύναμη των βασικών ηρώων. Από την ερωτική πίστη ως την πίστη στην επανάσταση κι από την πίστη στις πανανθρώπινες αξίες ως την πίστη στον αναμενόμενο Γκοντό. Είναι  η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ που χαρακτηρίζει και την προσπάθεια όλων μας σ΄αυτό το θέατρο για ένα ΚΘΒΕ ανοιχτό, ζωντανό και τολμηρό!«

Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ

«Μισάνθρωπος» από την Ιόλη Ανδρεάδη, με τη Βασιλική Τρουφάκου, τον Μιλτιάδη Φιορέντζη και τη Μελίνα Θεοχαρίδου την Άνοιξη του 2018

Τον Μισάνθρωπο, την πιο πικρή κωμωδία του Μολιέρου, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη με τους συνεργάτες της, την Άνοιξη του 2018, σε θεατρική στέγη που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Wednesday, May 31, 2017

ΚΘΒΕ: Ανοιχτή Ακρόαση για το έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου!

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατά την χειμερινή περίοδο 2017-2018, πρόκειται να παρουσιάσει στην παιδική σκηνή, το έργο “Ελίζα”, της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου και οργανώνει Ανοιχτή Ακρόαση, στις 19 Ιουνίου 2017.

Follicle / Θύλαξ, ένα οπτικοακουστικό παραμύθι στο BIOS!

Θύλαξ: θήκη ή περίβλημα οργάνων του σώματος: ~δοντιών / τριχών.
*πρεμιέρα Δευτέρα 12 Ιουνίου – για 4 μόνο παραστάσεις*
Για δεύτερη χρονιά και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, το Κορίτσι του Follicle μας περιμένει για να μας αφηγηθεί με λόγο και κίνηση την παράξενη ιστορία του, που ξεκινάει από τη μήτρα και τη γέννησή του και φτάνει μέχρι τη «βίαιη» ενηλικίωσή του.

Ένας Οιδίποδας στο Πεκίνο!

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου στην Κεντρική Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου η παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου με θέμα τον τραγικό κύκλο του Οιδίποδα, που πραγματοποίησαν με Κινέζους σπουδαστές οι Έλληνες Γιάγκος Ανδρεάδης (κείμενο, σκηνοθεσία, εργαστήριο μάσκας), Γιάννης Τράντας (συμβολή στην διδασκαλία των ρόλων, μουσική διδασκαλία, κρουστά) και Πέπη Ρηγοπούλου (συμβολή στην δραματουργία, διδασκαλία μύθου), σε συνεργασία με την Τόνια Λουό (μετάφραση και επιμέλεια κειμένου στα κινέζικα).

Monday, May 29, 2017

Φεστιβάλ Αθηνών – πάρτι έναρξης και εγκαίνια έκθεσης

Το Σάββατο 27 Μαΐου, η Πειραιώς 260 υποδέχτηκε τους φίλους του Φεστιβάλ με ένα μεγάλο πάρτι έναρξης, σε έναν χώρο που άνοιξε πρώτη φορά. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου Α φιλοξένησε τους dj του Best 92,6, που από τις 23:00 μέχρι τα ξημερώματα διασκέδαζαν μαζί με το κοινό στον εντυπωσιακό βιομηχανικό χώρο. Θεατές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και φίλοι του Φεστιβάλ γιόρτασαν τη λήξη της προφεστιβαλικής περιόδου και την έναρξη της κύριας περιόδου του Φεστιβάλ, που ξεκινάει στις 31 Μαΐου στο Ηρώδειο και την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς.