Wednesday, August 27, 2008

Ερχονται οι... προκλητικοί της Επιδαύρου

Φωτογραφία
Παραστάσεις που συζητήθηκαν και πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν σύντομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αριστερά, σκηνή από τους «Βάτρα-Χ» του Εθνικού Θεάτρου με τους (από αριστερά) Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Γιώργο Μαρίνο και Δημήτρη Λιγνάδη. Δεξιά, η Λυδία Κονιόρδου μπροστά από τον Χορό στην κατά Ανατόλι Βασίλιεφ «Μήδεια» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. ΕURΟΚΙΝΙSSΙ/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ
Μπορεί να συνάντησαν αντιδράσεις, να γνώρισαν αποδοκιμασίες, να πόλωσαν τους κριτικούς, να απογοήτευσαν μεγάλη μερίδα του κοινού που τις παρακολούθησε, ωστόσο οι παραστάσεις που συζητήθηκαν ιδιαίτερα στα εφετινά Επιδαύρια συνεχίζουν την περιοδεία τους ανά την Ελλάδα και μέχρι στιγμής εν μέσω ηρεμίας.
Ετσι λοιπόν οι «Βάτρα-Χ» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, θα κάνουν μερικές ακόμη στάσεις προτού ολοκληρωθεί η περιοδεία τους και συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 31 Αυγούστου θα παρουσιαστούν στην Ελευσίνα, στο Παλαιό Ελαιουργείο, για να ακολουθήσουν παραστάσεις στις 3 Σεπτεμβρίου στο Αττικό Αλσος, στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα, στο Θέατρο «Νίκος Κούρκουλος», στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, ενώ οι τελευταίες θα δοθούν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.
Η άλλη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος- Επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στα Γρεβενά, στο Υπαίθριο Θέατρο Καστράκι, την 1η Σεπτεμβρίου στην Καβάλα, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Ηλιούπολη, στο Δημοτικό Θέατρο Αλσους «Δημήτρης Κιντής», στις 7 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα, στις 10 Σεπτεμβρίου στο Αττικό Αλσος, στις 15 Σεπτεμβρίου στον Υμηττό, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», και στις 19 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους.
Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι στραμμένο στην παράσταση της «Μήδειας» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ανατόλι Βασίλιεφ. Ο ρώσος σκηνοθέτης, ο οποίος θα παραμείνει στην Ελλάδα ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αυτή την περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέπτεται την Πάτμο και στη συνέχεια το Αγιον Ορος, ενώ θα είναι παρών στις παραστάσεις που θα δώσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Ηρώδειο στις 13 και και 14 Σεπτεμβρίου. Οι υπόλοιποι σταθμοί της περιοδείας της παράστασης, η οποία έχει υποστεί κάποιες αλλαγές μετά τις αντιδράσεις του κοινού της Επιδαύρου, θα είναι στις 29 και 30 Αυγούστου στον Υμηττό, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, στις 16 του μήνα στην Ελευσίνα και στις 18 στην Πετρούπολη.

[ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008]

No comments: