Friday, March 24, 2017

Παράταση παραστάσεων έως 25 Απριλίου για το έργο «Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει την παράταση της παράστασης του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη«Τρωάς» που παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Thursday, March 23, 2017

Τελευταίες τρεις εβδομάδες παραστάσεων για το σκοτεινό αριστούργημα του Τζωρτζ Όργουελ «1984»

Τελευταίες τρεις εβδομάδες παραστάσεων για το σκοτεινό αριστούργημα του Τζωρτζ Όργουελ «1984» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο 1984, του Τζωρτζ Όργουελ :: Υπηρεσία Εισιτηρίων –TicketServices.gr για να παρακολουθήσετε την παράσταση στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου έως την Κυριακη 9 Απριλίου.

Βασικές αρχές κατασκευής, κίνησης & εμψύχωσης γαντόκουκλας – μαρότας | Εργαστήρι κουκλοθέατρου σε 2 συναντήσεις!!!

Το εργαστήρι είναι βιωματικό και ακολουθεί τα στάδια:
  • Κατασκευή γαντόκουκλας
    Τεχνική papier mache
  • Εμψύχωση
    Επίπεδο, βλέμμα, βάδισμα, προσανατολισμός, γνωριμία με τον έξω κόσμο.
    Ανακάλυψη της λογικής συμπεριφοράς. Η κούκλα δρα και αντιδρά.
    Μεταμόρφωση της κούκλας σε πρωταγωνιστή ακολουθώντας τους θεατρικούς νόμους.

«Echo» της Αναστασίας Κουμίδου στο Beton 7 για οκτώ παραστάσεις | Από 3 Απριλίου!

Με το νέο θεατρικό multimedia Echo, η Αναστασία Κουμίδου επιστρέφει στις Θεατρικές Συνθέσεις του Beton7 για τρίτη χρονιά. Mετά το βραβευμένο έργο Capo d’ Istria (Έπαινος Δραματουργίας «Κάρολος Κουν», 2014), και το Criminal Code: Britannicus (2015), το Echo ανιχνεύει μέσα από τις υφές του τσεχοφικού κόσμου, τον απόηχο/ψίθυρο της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων.

Τελευταίες έξι παραστάσεις για το έργο «Καθώς ψυχορραγώ» στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζάκης

Τελευταίες 6 Παραστάσεις:
Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 21.00
Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απριλίου στις 21.00
Μ. Δευτέρα 10 και Μ. Τρίτη 11 Απριλίου στις 21.00

«Πορνογραφία» του Simon Stephens στο Θέατρο Θησείον

Η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ του Δημήτρη Μπίτου και της Ειρήνης Δράκου παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 23 Απριλίου, την Πορνογραφία του Simon Stephens, στο θέατρο Θησείον.
Αν είχα τη δύναμη, θα έριχνα μια βόμβα σ’ όλα αυτά. Σε κάθε άλογο που βόσκει. Σε κάθε αλουμινένιο υπόστεγο. Σε κάθε δέντρο που έχει γείρει ο αέρας. Σε κάθε κεραία τηλεφωνίας. Σε κάθε νεκροταφείο. Να τα σβήσω όλα από το δέρμα του κόσμου.

«Αντεροβγάλτης»: Το 3ο επεισόδιο στο Rabbithole

Η θεατρική σειρά που διένυσε ήδη δύο sold out επεισόδια επιστρέφει στο Rabbithole για να ταράξει τα νερά με καθαρόαιμο σασπένς, εμβαθύνοντας στην αμερικανική κοινωνία του ‘80 και του ‘90, τη διαφθορά και τα αδιέξοδά της.

Ο «Μορφωμένος» στο Θέατρο 104 | Από 24 Μαρτίου

Το Θέατρο 104 παρουσιάζει από τις 24 Μαρτίου 2017, το έργο της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου, Ο Μορφωμένος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μωραΐτη.
Με αφορμή την ιστορία του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο την 17η Νοέμβρη 1973, η παράσταση επιχειρεί ν’ αφηγηθεί το συμβάν από την πλευρά του στρατιώτη που οδηγούσε το συγκεκριμένο άρμα μάχης.

«Το Κιβώτιο» | Λήξη παραστάσεων 7 Απριλίου

Δεύτερη σαιζόν
Λήξη παραστάσεων: 7 Απριλίου 2017
Η θεατρική σαιζόν 2016-17 φτάνει στο τέλος της και μαζί της ολοκληρώνεται η δεύτερη επιτυχημένη χρονιά για το «Κιβώτιο», στο  Studio Μαυρομιχάλη. Το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν υποψήφια για βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ΄ένα άδειο κουτί πίτσας»

Σειρά συζητήσεων για τις διατροφικές διαταραχές

Συζήτηση 24η: Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017
Μαρία Τσιάκα, Διευθυντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών

Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” και το Studio Μαυρομιχάλη,  παρουσιάζουν το έργο της Έρσης Νιαώτη, “Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Στέλλας Κρούσκα. Ένας μονόλογος για το φλέγον ζήτημα των διατροφικών διαταραχών, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή μας.

Wednesday, March 22, 2017

Συμμετοχή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου!

 ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  θα παρουσιάσει  την  Κυριακή 26/3/17, στις 13.30, μια σύνθεση από δύο έργα του Ντάριο Φο και του Νίκου Κούνδουρου,  θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των δύο σπουδαίων δημιουργών.

«Τα μαγικά σεντούκια» μόνο για 2 παραστάσεις!!!

Στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”  «τα μαγικά σεντούκια» μόνο για 2 παραστάσεις!!!
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 12 το μεσημέρι.!!!
Καθημερινές για σχολεία!

Συνεχίζεται το “PuppeTariuM”, the universe of the puppets με την κουκλοπαράσταση «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι» από τον Κουκλοθίασο Redicolo!!!

Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Αθήνας, σε συνεργασία με το “Thesspuppet Festival” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Θεσσαλονίκης, ανοίγει ένα δρόμο για την γεφύρωση των επαγγελματικών κουκλο-θιάσων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα.

«Νόστος» στο Φουαγιέ της Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών!


Από Πέμπτη 23 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2017, στις 21.00
«Όταν γυρίσω, θα γυρίσω με τα ρούχα και το όνομα ενός άλλου.
Κανείς δε θα με περιμένει»

«Ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία» του Δημήτρη Δημητριάδη | Θέατρο Tempus Verum

Η λευκή ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά το αδημοσίευτο έργο του σπουδαίου Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία» στο θέατρο Tempus Verum / Εν Αθήναις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δούλου, από 24 Απριλίου 2017 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, σε μια παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Tuesday, March 21, 2017

Performance Carousel By Footsteps Dance Company

 Η Footsteps Dance Company παρουσιάζει την διαδραστική χοροθεατρική  παράσταση “CAROUSEL” στον χώρο του ΒΟΟΖΕ Cooperativa.
Carousel το μαγικό παιχνίδι της παιδικής μας ηλικίας.

Monday, March 20, 2017

Ο «Θεός της Σφαγής» ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη!

Ο «Ο Θεός της Σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά, ανεβαίνει στο θέατρο «Αριστοτέλειον». Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντιούνται ξανά στην εξαιρετική και πολυβραβευμένη κοινωνική κωμωδία.

«Το ψωμί της Νινευί» στο Θέατρο Αμαλία

Το ψωμί της Νινευί των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία, από τις 30 Μαρτίου 2017.
Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο.

«Κόσμοι από Γάλα», μια παράσταση σωματικού θεάτρου στο θέατρο της ΑΣΚΤ

Το Θέατρο της ΑΣΚΤ φιλοξενεί την παράσταση Κόσμοι από γάλα, μια σκηνική σύνθεση βασισμένη στον πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι “Ο Μυστικός Δείπνος” και σε κείμενα των Οκτάβιο Πας, Ροντρίγκο Γκαρσία, Ανν Σέξτον.

Έως τις 24 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής για μεμονωμένους ηθοποιούς/σκηνοθέτες για το Scratch Night από το Bob Theatre Festival

Εδώ και 8 χρόνια, ο διαγωνισμός Scratch Night είναι το αναπόσπατο κομμάτι του Bob Theatre Festival, ενός φεστιβάλ που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στο χώρο του νεανικού θεάτρου.
Φέτος, για πρώτη φορά, δυνατότητα συμμετοχής στο Scratch Night θα έχουν και νέοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα.

«Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης | Έως 2 Απριλίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Λέοντα Α. Ναρ
 «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση. Μια παραγωγή του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί,  σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ, για 3 παραστάσεις

«Σωτηρία με λένε» για δύο ακόμη παραστάσεις στη Χαλκιδική και στις Σέρρες!

  • Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό θέατρο  Πολυγύρου
  • Τρίτη 4 Απριλίου  2017 στις Σέρρες
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει, για δύο ακόμα παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τη θεατρική παράσταση της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου,  με την καθηλωτική ερμηνεία της Έφης Σταμούλη στο ρόλο της Μπέλλου.

Χάινερ Μύλλερ, «Η αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση» | Τελευταίες έξι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου

** Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00. Μέχρι τις 9 Απριλίου 2017. Μετά το τέλος της παράστασης την Κυριακή 2 Απριλίου, θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη της παράστασης, Σάββα Στρούμπο.
Η παράσταση του έργου του Χάινερ Μύλλερ«Η Αποστολή-Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος από την Ομάδα Σημείο Μηδέν,

Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», ένα συναρπαστικό, ερωτικό, σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ από την Ομάδα ΚΗΠΟΣ – Λ.Α.Θ.Ε.

Το αριστούργημα του Σοφοκλή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ αναπαριστά η Ομάδα ΚΗΠΟΣ – Λ.Α.Θ.Ε. [Λαϊκό Απλό Θέατρο Ενέργειας] στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια.