Saturday, June 13, 2015

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Το Γκατζολάκι, ο συμπαθητικός γαϊδαράκος, σήμα κατατεθέν του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Νέας Ορεστιάδας Εβρου, στέλνει και φέτος πρόσκληση. Η 16η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 10 Ιουλίου μπορούν οι θίασοι να στείλουν τη συμμετοχή τους. Η πρόσκληση αφορά θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας, για όλα τα είδη θεάτρου εκτός αρχαίου δράματος και παιδικού θεάτρου. Για την τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους επιλέγονται έξι σχήματα από όλη την Ελλάδα και έξι αναπληρωματικά.
Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο: mail@dionysos-net.gr (με κοινοποίηση: patounik@gmail.com), ταχυδρομικά: «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», τ.θ. 34, τ.κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα, ενώ πληροφορίες δίνονται στα τηλ.: 2552028280 και 6932324944 (Ακης Τσονίδης).

Monday, June 8, 2015

Δημήτρης Πλατανιάς: Ο τραγουδιστής γίνεται καλύτερος μόνο πάνω στη σκηνή

  • Ο διεθνής βαρύτονος ερμηνεύει τον ρόλο του βαρόνου Σκάρπια στην «Τόσκα» του Πουτσίνι και μιλάει για την εντυπωσιακή διαδρομή του, τις λαμπερές συνεργασίες του, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον
  • Τουλάτου Ισμα Μ., ΤΟ ΒΗΜΑ:  07/06/2015
Δημήτρης Πλατανιάς: Ο τραγουδιστής γίνεται καλύτερος μόνο πάνω στη σκηνή
Η παράσταση της «Τόσκα» στο Ηρώδειο




  Συναντηθήκαμε ένα βροχερό μεσημέρι στα γραφεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο κέντρο της Αθήνας. Εφτασε πρώτος στο ραντεβού. Με καλωσόρισε με ευγένεια και σχεδόν αμέσως περάσαμε στην «επίσημη» συζήτηση, διατηρώντας ωστόσο την αμεσότητα της φιλικής κουβέντας. Εδώ και αρκετά πλέον χρόνια ο Δημήτρης Πλατανιάς διαγράφει εντυπωσιακή διαδρομή στο διεθνές λυρικό στερέωμα: εμφανίσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα (Βασιλική Οπερα της Αγγλίας, Κρατική Οπερα της Βαυαρίας, Teatro Fenice της Βενετίας κ.ά.), συνεργασίες με σημαντικούς αρχιμουσικούς και ερμηνευτές αλλά και ενθουσιώδης ανταπόκριση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μερικοί μόνο από τους «σταθμούς» της.

Γιάννης Βόγλης: Ξεκούραση σημαίνει θάνατος

  • Παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο τι είναι αυτό που εξακολουθεί να συγκινεί τον ηθοποιό
  • Ζουμπουλάκης Γιάννης, ΤΟ ΒΗΜΑ:  07/06/2015
Γιάννης Βόγλης: Ξεκούραση σημαίνει θάνατος


 Τι είναι αυτό που εξακολουθεί να συγκινεί τον Γιάννη Βόγλη στο αρχαίο δράμα έπειτα από παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο; Πώς  αντιμετωπίζει σήμερα την «Ηλέκτρα»; Ενιωσε ποτέ ο ίδιος την ανάγκη της εκδίκησης; Βρίσκει ότι το έργο του Ευριπίδη αντανακλά την Ελλάδα τού σήμερα; Και ποια είναι η Ελλάδα τού σήμερα; Με αφορμή τη συμμετοχή του στον ρόλο του Πρεσβευτή στο ανέβασμα της «Ηλέκτρας» από τον Σπύρο Ευαγγελάτο (η πρώτη συνεργασία τους έπειτα από 53 χρόνια γνωριμίας!) ο πολύπειρος ηθοποιός μίλησε στο «Βήμα» για το τότε και το τώρα.