Friday, August 29, 2008

Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

«Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βιζνιέκ, από το Ερασιτεχνικό Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
Εδώ και 22 χρόνια πραγματοποιούνται στο Δήμο Ζωγράφου (3-15 του Σεπτέμβρη) οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, με τη συμμετοχή θιάσων από όλη την Ελλάδα, διαγωνιζόμενοι για τα Ειδικά Βραβεία και τις Διακρίσεις.

Ολοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες που λειτουργούν ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης σε όλη τη χώρα και απαρτίζονται από ανθρώπους που καταθέτουν ψυχή και μεράκι στο θέατρο. Φέτος θα φιλοξενηθούν 12 θίασοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή ανθρώπων του θεάτρου, επιλογή πραγματικά πολύ δύσκολη. Φέτος στο κλείσιμο του Φεστιβάλ και πριν την απονομή των βραβείων συμμετέχει εκτός συναγωνισμού η μία από τις δύο θεατρικές ομάδες του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου με το έργο «Μια ιστορία για το χρόνο».

3/9: ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ «Ελ Γκρέκο» των Τάσου Ραμσή - Δημήτρη Σιατόπουλου. 4/9: ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «Η Πεντανόστιμη» της Λένας Διβάνη. 5/9: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «Ευτυχώς τρελάθηκα» του Γιώργου Ρούσσου. 6/9: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. 7/9: ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ «Ράφτης Κυριών» του Ζορζ Φεντό. 8/9: ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» «Μήδεια» του Ευριπίδη. 9/9: ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ «Μήδεια» του Μποστ. 10/9: ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ «Το Καθαρτήριο και 4 μονόπρακτα» του Πάρι Τακόπουλου. 11/9: ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ «Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βιζνιέκ. 12/9: ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ»: «Το ξύπνημα» του Αλέκου Λιδωρίκη. 13/9: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ «ΟΙ ΝΗΕΣ» - ΒΟΛΟΣ «Η τύχη της Μαρούλας» του Δημ. Κορομηλά. 14/9: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Ματωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Είσοδος ελεύθερη.


No comments: