Saturday, August 5, 2017

Η «Λυσιστράτη» στο Θέατρο Διού | Κυριακή 6 Αυγούστου

Με την Αριστοφανική κωμωδία «Λυσιστράτη» συνεχίζεται την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 στις 9:15 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
Το έργο  που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ., θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τη σεξουαλική απεργία που κηρύσσουν οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Wednesday, August 2, 2017

Πέρσες από τον ΘΟΚ | Φεστιβάλ Επιδαύρου | 11 & 12 Αυγούστου

Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα.

Tuesday, August 1, 2017

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα κάνει διακοπές στο πάρκο Φλοίσβου… και τον Αύγουστο!


Καλοκαιρινές περιπέτειες του Καραγκιόζη & της παρέας του για μικρούς και μεγάλους.
Το εξοχικό του Καραγκιόζη στο Πάρκο Φλοίσβου συνεχίζει να υποδέχεται μικρούς και μεγάλους και τον Αύγουστο!!!!

Ο Αύγουστος του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Αρχαιολογικές ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 46ουΦεστιβάλ Ολύμπου 2017, κατά το μήνα Αύγουστο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

«Επτά επί Θήβας» | Πρόγραμμα περιοδείας Αυγούστου

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα.

«Μήδεια» του Ευριπίδη, η βαρβαρότητα του έρωτα | Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017. Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. ΔηΠεΘε Ιωαννίνων. Η καλλιτεχνική σύμπραξη τριών ιστορικών θεσμών της χώρας είναι το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού.

Sunday, July 30, 2017

Ο Ευριπίδης και τέσσερις συγγραφείς εγκαινιάζουν το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας

 
Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας  | Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 | Ώρα έναρξης 21.00
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και το Φεστιβάλ Φιλίππων σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας εγκαινιάζουν το Αρχαίο Θεατρο της Μίεζας, την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου, με την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη.