Οι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι για μία θέση ανώτατου στελέχους σε μια πολυεθνική εταιρία υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες για την επιλογή του καταλληλότερου. Δοκιμασίες οι οποίες, ακροβατώντας στο παράλογο, μοιάζουν να μην έχουν καμία σχέση με τη θέση εργασίας. Πρόκειται για το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν «Η Μέθοδος Gronholm», που το Θέατρο Τέχνης μετά την επιτυχία στην Αθήνα φέρνει και στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 24 Μαρτίου μέχρι και τις 17 Απριλίου, στο δημοτικό θέατρο «Ανετον» (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310/ 869.869).
Ο συγγραφέας, Τζόρντι Γκαλθεράν, εξηγεί ότι στο έργο του αυτό επιχειρεί «να μιλήσει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις. Και θέλησα να το κάνω αυτό με αφορμή μία από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες που υφίστανται στον εργασιακό κόσμο: την επιλογή προσωπικού. Η ιδέα του παιχνιδιού ως αναγωγή στις ανθρώπινες σχέσεις, παιχνίδι το οποίο πάντα υπάρχει στα έργα μου, μετατρέπεται στο συγκεκριμένο έργο στην απόλυτο σύνδεσμο: οι πρωταγωνιστές παίζουν μεταξύ τους και το κοινό προσκαλείται να συμμετάσχει μαζί τους, προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιο είναι το ψέμα και ποια η αλήθεια, εάν και όπου αυτό είναι δυνατόν».
Η μετάφραση του έργου είναι του Γιώργου Καραμίχου -ο οποίος και πρωταγωνιστεί- και της Μαρίας Τσατσαρώνη, η σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου, τα σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Γαβαλά, η μουσική σύνθεση του Σταύρου Γασπαράτου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Πέτρος Λαγούτης, Χρήστος Σαπουντζής και Βίκυ Παπαδοπούλου. Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, το Σάββατο στις 18.00 και 21.00 και την Κυριακή στις 19.30.