Friday, April 14, 2017

ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση ακρόασης για το έργο «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατά την χειμερινή περίοδο 2017-2018, πρόκειται να παρουσιάσει το έργο “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, σε σκηνοθεσία Κορίνας Βασιλειάδου & Χάρη Πεχλιβανίδη και οργανώνει Ανοιχτή Ακρόαση, στις 15 και 16 Μαΐου 2017.

Tuesday, April 11, 2017

«Αφέντης και Δούλος» | η παράσταση συνεχίζεται προσθέτοντας νέες μέρες!

«Αφέντης και Δούλος». Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό συνεχίζεται και μετά το Πάσχα, προσθέτοντας νέες μέρες! Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το ομώνυμο διήγημα του Λέοντος Τολστόι με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Λόλεκ. Από τις 21 Απριλίου έως τις 7 Μαϊου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15.

H «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στη Θεσσαλονίκη για λίγες μόνο παραστάσεις!

Μετά την τεράστια επιτυχία στην Αθήνα και στην Κύπρο η παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Δεκαπέντε χιλιάδες θεατές σε Αθήνα και Κύπρο μιλούν ήδη για τη συγκλονιστική ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στην θεατρική παράσταση της χρονιάς.

Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας για το έργο «Πλατεία Ηρώων»

Παράταση και μετά το Πάσχα λόγω επιτυχίας παίρνει η Πλατεία Ηρώων (Heldenplatz) στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστο Στέργιογλου, Μαρία Σκουλά, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργο Μπινιάρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ και Παναγιώτη Εξαρχέα, αποσπόντας θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται από τις 21 Απριλίου έως τις 7 Μαϊου, για 13 τελευταίες παραστάσεις. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο http://www.ticketservices.gr/event/plateia-iroon.

«Ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία» του Δημήτρη Δημητριάδη στη λευκήΣΚΗΝΗ

Η λευκήΣΚΗΝΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά το αδημοσίευτο έργο του σπουδαίου Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία» στο θέατρο TempusVerum / Εν Αθήναις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δούλου, από 24 Απριλίου 2017 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, σε μια παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Monday, April 10, 2017

Παράταση παραστάσεων μετά το Πάσχα για το έργο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

 
Είσαι επτά χρονών.
Η μαμά είναι στο νοσοκομείο.
Ο μπαμπάς λέει «Έκανε κάτι εντελώς ανόητο».
Δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένη.
Ξεκινάς μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο.
Κάθε πράγμα για το οποίο αξίζει κανείς να ζει.
Την αφήνεις στο μαξιλάρι της.
Ξέρεις ότι τη διάβασε γιατί σου διόρθωσε τα ορθογραφικά λάθη.

Συνεχίζεται και μετά το Πάσχα, με ανανεωμένο κάστ «Το μονόπετρο του Πύργου»

Συνεχίζονται με επιτυχία και μετά το Πάσχα, με ανανεωμένο κάστ, οι παραστάσεις της συμμετοχικήςperformance «Το μονόπετρο του Πύργου», στον 5ο όροφο της Μενάνδρου 47, εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν οι μοδίστρες του Εθνικού Θεάτρου.  Μια περφόρμανς εμπνευσμένη από τον Πύργο του Κάφκα, τα ψυχαναλυτικά πεδία και την κοινωνική και έμφυλη πραγματικότητα. Οι άντρες που παίζουν στην παράσταση δεν είναι περφόρμερς ή ηθοποιοί, κι αυτό αποτελεί μια συνειδητή επιλογή για τη βιωματική δραματουργία του έργου, με σκοπό να κυριαρχεί το στοιχείο του ακατέργαστου και αφτιασίδωτου ρεαλισμού, συγχέοντας έτσι και τα όρια μεταξύ πραγματικού και αναπαραστατικού. Έως τις 30 Απριλίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15, από την ομάδα Αμάλγαμα
 

 
 Η ομάδα χορού Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργία παρουσιάζει το νέο της έργο
 
Το Μονόπετρο του Πύργου

Έρχεται το «Δηλητήριο» της Λοτ Φέϊκεμανς στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από 21 Απριλίου!

Μπορεί κανείς πραγματικά να ξεχάσει;
Μια σύγχρονη θεατρική συγγραφέας από την Ολλανδία θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη Λοτ Φέικεμανς (Lot Vekemans). Γεννημένη το 1965, σπούδασε θεατρική γραφή αλλά και κοινωνική γεωγραφία. Ξεκίνησε να γράφει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες το 1995.

«Lenz» του Georg Büchner στο BIOS από 20 Απριλίου!

Στις 20 Ιανουαρίου 1778 ο συγγραφέας Jakob Michael Reinhold Lenz, με ήδη ταραγμένη την ψυχική του υγεία, έφτασε στο σπίτι του πάστορα Oberlin.
«Ήδη. Κλαίει. Ήδη. Ο Lenz. Κλαίει για το θάνατό μου. Για το θάνατό του. Ήδη. Κλαίει. Κλαίω. Για το θάνατό του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του Lenz κλαίω.