Tuesday, August 26, 2008

«Δεσμοί αίματος» στη Νίκαια



Με τη θεατρική παράσταση «Δεσμοί αίματος» - «blood brothers» του Willy Russel από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και την εταιρεία «Θέσπις», ξεκινάει σήμερα, στο Κατράκειο, ο β` κύκλος των εκδηλώσεων «Νίκαια - πολιτιστικό καλοκαίρι 2008», που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου.
O W. Russel («Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», «Shirley Valentine») είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς του σύγχρονου βρετανικού θεάτρου. Με αφορμή τις άνισες ευκαιρίες, την κοινωνική ανισότητα και τη μάστιγα της ανεργίας, ο Willy Russel έγραψε ένα έργο που ξεκινάει μέσα από τις γειτονιές της εργατικής τάξης του Λίβερπουλ και κατακτά ολόκληρο τον κόσμο, καθώς τα κοινωνικά προβλήματα - η ζωή κάτω από το όριο της φτώχειας - αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο.

Μετάφραση - Διασκευή: Δημήτρης Αποστόλου - Κώστας Σπυρόπουλος. Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος. Μουσική: Willy Russel. Ενορχήστρωση: Διονύσης Τσακνής. Απόδοση στίχων: Λίνα Δημοπούλου. Χορογραφίες: Εβελίνα Παπούλια. Με ζωντανή μουσική Πιάνο - Σαξόφωνο - Κιθάρα. Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ελένη Κρίτα, Αργύρης Αγγέλου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Μάγδα Πένσου. Στο ρόλο του Αφηγητή - Τραγουδιστή, ο Διονύσης Τσακνής, στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση.

No comments: