Wednesday, June 21, 2017

«Πέραν του βλέμματος» | «Ανοιχτός» Μουσικο-κινητικός Πειραματισμός | Σάββατο 24 Ιουνίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ΕΝΑΡΞΗ: 17:30
Συμμετέχοντες: Αγγελόπουλος Γιώργος, Αναγνωστοπούλου Καλλιόπη, Καυκούλα Βασιλική, Λάσκαρη Ντόρα, Μανιού Κατερίνα, Παπαδάκη Κατερίνα, Ψύχα Χριστίνα.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μπαλαμπίνη Γεωργία

Το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» την Αφροδίτη Κουτσουδάκη

Το ΚΘΒΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της σημαντικής σκηνογράφου και ενδυματολόγου Αφροδίτης Κουτσουδάκη, ενός αγαπητού προσώπου της τέχνης και του θεάτρου.
Η Αφροδίτη Κουτσουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε σκηνογραφία και ζωγραφική. Δάσκαλοι της ήταν ο Τέτσης, ο Σαραφιανός, ο Βακαλό κ.α. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με χορευτικά σχήματα και με πολλούς γνωστούς ιδιωτικούς θιάσους.

Tuesday, June 20, 2017

Το Άνοιγμα στην Πόλη με θέατρο, χορό, συναυλίες και δρώμενα σε ιστορικά κτίρια της Αθήνας

Πέντε ιστορικά κτίρια της Αθήνας ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν το Άνοιγμα στην Πόλη του Φεστιβάλ Αθηνών. Το νεοκλασικό οικοδόμημα του Μικρού Χρηματιστηρίου με την εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση φιλοξενεί δύο παραστάσεις: Στο στόμα του λύκου από την Ομάδα Πλεύσις σε σκηνοθεσία Αντώνη Κουτρουμπή και Οι κόρες – Η νέα ποιητική της Αθήνας από την ομάδα  bijoux de kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου | Υποβολή προτάσεων για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2018 | Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Για την κατάρτιση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2018, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους υπόψη του καλλιτεχνικού διευθυντή από την 1η Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 για την Πειραιώς, το Ηρώδειο και το Άνοιγμα στην Πόλη, και από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2017 για την Επίδαυρο και τη Μικρή Επίδαυρο.