Saturday, April 22, 2017

Ομάδα Πλεύσις «Intimate» μόνο για τρεις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

 «Μια παράσταση – όαση (…)  από αυτές που μπορούν να μας θυμίσουν
την αλήθεια του θεάτρου και της τέχνης».  (Ειρήνη Μουντράκη, The GreekPlayProject)

Friday, April 21, 2017

Έρχονται οι «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: … Και με τη νίκη!» | Βασιλικό Θέατρο | Από 29 Απριλίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει την ευκαιρία στην ομάδα των «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων», διευρυμένη πια και με άλλους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, να επιστρέψουν στη …δράση  με μια επιθεώρηση για το πρόσφατο παρελθόν  και το σήμερα, στο Βασιλικό Θέατρο από τις 29 Απριλίου, και με στόχο να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι.

Η «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Μετά από μια πολυετή πορεία επιτυχίας στην Αθήνα με πάνω από 80.000 θεατές και μια πλούσια συγκομιδή θεατρικών βραβείων και διθυραμβικών κριτικών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα φιλοξενήσει την «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε παραγωγή της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

«Η απειλή» της Άρτεμης Μουστακλίδου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

To ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει τη βραβευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού – Α’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς— παράδοξη κωμωδία «Η Απειλή» ή Όταν ο φασισμός κρύβεται σε ένα πακέτο γαριδάκια της Άρτεμης Μουστακλίδου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη.

«Χαρτοπόλεμος» στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης από 25 Απριλίου!

Στο  ΘΕΑΤΡΟ <ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ> ανεβαίνει  για 8 μόνον παραστάσεις, από τις 25 Απριλίου το έργο του  Βαγγέλη Ρωμνιού  «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ»  σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
Πρόκειται για ένα κωμικοτραγικό θρίλερ  που πραγματεύεται τα αδιέξοδα και τις «δολοφονικές» συγκρούσεις της αποδομημένης νεοελληνικής οικογένειας, με φόντο το εξίσου διαλυμένο νεοελληνικό κράτος.

Thursday, April 20, 2017

«Δηλητήριο» της Λοτ Φέϊκεμανς Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών


To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο της Λοτ Φέικεμανς (Lot Vekemans) «Δηλητήριο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Έναρξη: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017.

«Ομπίντα» οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, του Γιώργου Κοτανίδη | Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, «ΟΜΠΙΝΤΑ», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Κοτανίδη, από τις 20 ως τις 23 Απριλίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του έργου στην Αθήνα.

«Ομιλήματα» του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη | Σκηνοθεσία Κατερίνα Μαούτσου

*πρεμιέρα Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 – για 10 μόνο παραστάσεις*
Μετά τον Μέγα Ανατολικό του Ανδρέα Εμπειρίκου, ο Μπάμπης Γαλιατσάτος και η Κατερίνα Μαούτσου συνεχίζουν να εξερευνούν τη λογοτεχνία μέσα στο θέατρο. Αυτή τη φορά καταδύονται στο σύμπαν του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, και συγκεκριμένα στο έργο του Ομίληματα.

Acting Yoga με την Ιόλη Ανδρεάδη

 
Η νίκη και η ήττα είναι το ένα και το αυτό.
Να πράττεις, αλλά να μη σκέφτεσαι τον καρπό της πράξης σου.
Αναζήτησε την απόσταση από το συναίσθημά σου.
Πολέμησε χωρίς επιθυμία.
 
Ο Κρίσνα στον Άρτζουνα,
Baghavad Ghita
 

«Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα | Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Η Λυκόφως φιλοξενεί στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου για 4 μόνο παραστάσεις τον «Ζητιάνο» του Ανδρέα Καρακαβίτσα στηνεπιτυχημένη συμπαραγωγή του ΔηΠεΘε Ρούμελης με την ομάδα Anima (υποψήφια φέτος για το βραβείο Κάρολος Κουν για την παράσταση «Έξοδος») σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Η «Ασκητική» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μ. Μερκούρη» για λίγες μόνο παραστάσεις!


Η «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων με την παρουσίασή της στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» για τρεις ημέρες (Παρασκευή 21,  Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Απριλίου 2017).

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» Ντάριο Φο | Θέατρο Τέχνης

Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω
  • Πεινάω, τι έχουμε;
  • Αυτό! Πατέ μοσχαριού για σκυλιά και γάτες. Πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνες!
  • Με κοροϊδεύεις;
  • Όχι. Δεν μου έφταναν τα λεφτά να αγοράσω τίποτ’ άλλο.

Ανοιχτή Ακρόαση για το έργο «Ντα» σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου!

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατά την χειμερινή περίοδο 2017-2018, πρόκειται να παρουσιάσει το έργο “Ντα”, του Χιου Λέοναρντ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου και οργανώνει Ανοιχτή Ακρόαση, στις 22 Μαΐου 2017.

24 Απριλίου για το Σπίτι του ηθοποιού

Το Σπίτι του Ηθοποιού, ένας χώρος που οραματίστηκε και έφτιαξε η Άννα Φόνσου, χρόνια τώρα στεγάζει, περιθάλπτει και φροντίζει ηθοποιούς όλων των ηλικιών που έχουν ανάγκη. Έντεκα ηθοποιοί, που συμβολικά εκπροσωπούμε σχεδόν όλο το φάσμα της δουλειάς μας, αποφασίσαμε να μαζευτούμε εκεί για να διαβάσουμε, καλωσορίζοντας την Άνοιξη, το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη.