Saturday, June 20, 2015

Ο Μάξιμος Μουμούρης σκηνοθετεί την Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση


  • Η παράσταση θα παρουιαστεί στις 11 και 12 Ιουλίου στην Ελευσίνα
Ο Μάξιμος Μουμούρης σκηνοθετεί την Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση

Την πιο γνωστή τραγωδία της κρητικής λογοτεχνίας, ανεβάζει στη θεατρική σκηνή, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Η Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση, το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας, ανεβαίνει από την ομάδα Όμορος σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 15νθήμερου Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων, στις 11 και 12 Ιουλίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, στην παραλία της Ελευσίνας.

Δύο έργα της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνουν στην Κοζάνη

  • "Ο ουρανός κατακόκκινος - Σ’ εσάς που με ακούτε”

Η παράσταση “Ο ουρανός κατακόκκινος - Σ’ εσάς που με ακούτε” της Λούλας Αναγνωστάκη, παρουσιάζεται την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 21.00 στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Δύο από τα πιο σημαντικά έργα της Λούλας Αναγνωστάκη και του νεοελληνικού ρεπερτορίου παρουσιάζονται σε ενιαία παράσταση με ερμηνεύτρια τη σπουδαία Λυδία Κονιόρδου σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Μέρες Θεάτρου”.

«Προμηθέας Δεσμώτης», από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Το μεγαλύτερο θέατρο της εποχής του, ανοίγει συμβολικά για τρεις παραστάσεις του έργου του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων
To αρχαίο θέατρο Δωδώνης, το μεγαλύτερο θέατρο της εποχής του, που χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. επί βασιλείας Πύρρου, παίρνει ξανά ζωή. Θα ανοίξει συμβολικά, μόνο για τρεις παραστάσεις του έργου του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 17, 18 και 19 Ιουλίου, το απόγευμα, όσο υπάρχει ακόμα φυσικό φως, τόσο για λόγους πρακτικούς - καθώς το μνημείο βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης- όσο και προσέγγισης του αυθεντικού τρόπου απόδοσης του αρχαίου δράματος.