Sunday, December 25, 2011

"LUV" του Thomas Sainsbury στο Nixon από τη θεατρική ομάδα Square Theatre Company

Οι πρώτοι τέσσερις επισκέπτες της σελίδας θα μας στείλουν τα στοιχεία τους ώστε να παραλάβουν από το ταμείο του θεάτρου μια [εννοείται, ΔΩΡΕΑΝ] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για να παρακολουθήσουν την παράσταση



  • H μαύρη κωμωδία του βραβευμένου Νεοζηλανδού συγγραφέα Thomas Sainsbury ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη θεατρική ομάδα Square, στη σκηνή του Nixon.
Ένας νεαρός με αντικοινωνική συμπεριφορά και  διαταραγμένη προσωπικότητα,  ψάχνει μανιωδώς  να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Μια σνομπ μοντέλα εθισμένη στις πλαστικές επεμβάσεις, μια αριβίστρια gold digger εις αναζήτησην γαμπρού, και ένας εγωκεντρικός και παντελώς ατάλαντος gay που μάταια ονειρεύεται να κάνει ένα reality με θέμα τη ζωή του, γιατί  δεν έχει ζωή, και δώδεκα ακόμα εξωφρενικοί χαρακτήρες ζωντανεύουν από τη θεατρική ομάδα Square. Xαρακτήρες στα άκρα,  ενεργειακά βαμπίρ, φυλακισμένα στη φιλαυτία τους, εμποτισμένα με τα ιδανικά ενός παρωχημένου lifestyle που φαντάζει πλέον πιο ψόφιο από ποτέ και μεγαλωμένα με την αισθητική φτηνιάρικων reality, κυνηγούν την αγάπη και την ευτυχία, χωρίς να μπορούν να αγαπήσουν κανέναν -πόσο μάλλον τον ίδιο τους τον εαυτό- και χωρίς να καταφέρνουν να προσδιορίσουν τι ακριβώς θα τους κάνει ευτυχισμένους. 

Στην προσπάθεια τους αυτή, μπλέκουν σε διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις, τσαλαπατούν τους γύρω τους και τους εαυτούς τους και το μόνο που κερδίζουν τελικά είναι η απόλυτη μοναξιά. Ένα πείραμα ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Σας παραθέτουμε μια μικρή αλλά πολύ εύστοχη παρουσίαση της Μαρίας Μανωλέλη για το ΝΤΟΥέΝΤΕ: 

"Δεκαέξι χαρακτήρες ενσαρκώνονται από τέσσερεις ηθοποιούς. Μία θεατρική παράσταση και μία ταινία. Τεράστιοι αναπαυτικοί καναπέδες αντί για καθίσματα και μπαρ στη θέση του φουαγιέ. Αντί για παρασκήνια τα κουτιά της Πανδώρας. Όλα στην παράσταση LUV κρύβουν μια έκπληξη. Μια μοντέρνα μαύρη κωμωδία του Thomas Sainsbury από τη θεατρική ομάδα square. Εκπληκτική μουσική από τον Αλέξανδρο Βούλγαρη “THE BOY” και σκηνοθεσία του Αντώνη Σπίνουλα. Ζωές χτισμένες πάνω στη ματαιοδοξία με μοναδικό επίκεντρο το εγώ ή ετερόφωτοι χαρακτήρες που μόνο στην αντανάκλαση βρίσκουν λόγο ύπαρξης. Πίσω από τη χρυσόσκονη, μοναξιά. Τα βάθρα χάρτινα. Η Ιωάννα Σταυροπούλου και η Δάφνη Μανούσου μίλησαν στο ΝΤΟΥέΝΤΕ για τη Τζέμα και τη Μισέλ του LUV αλλά και για την κάθε Τζέμα και την κάθε Μισέλ της καθημερινότητας"

Σκηνοθεσία: Αντώνης Σπίνουλας

Μετάφραση: Καλλιόπη Αναγνωστή 
 Σκηνικά κοστούμια: Βασιλική Σύρμα 
Μουσική: Αλέξανδρος Βούλγαρης - The Boy 
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Μπούρου 
Επιμέλεια Videο: Αντώνης Σπίνουλας, Αργύρης Θανάσουλας
Φωτογραφίες: Μαγδαλινή Στεφανάτου 
Παίζει η ομάδα: Αργύρης Θανάσουλας, & Γιάννης Λασπιάς, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννα Σταυροπούλου.
  • Για τον Συγγραφέα
Ο Thomas Sainsbury  είναι ένας νέος και πολύ δημοφιλής συγγραφέας μαύρης κωμωδίας της Νέας Ζηλανδίας. Είναι γνωστός στις ΗΠΑ Αγγλία και Αυστραλία. Το Luv παίχτηκε στην Αγγλία και σκηνοθετήθηκε από τον ίδιο.

Μερικά από τα έργα του είναι Sunday Roast, LUV, The Mall, Loser, Beast and The Christmas Monologues. Έχει διακριθεί τρεις φορές  σε διαγωνισμό των  Playmarket's New Zealand. Το LUV, The Mall και Beast and The Christmas Monologues έχουν δημοσιευθεί από το τον τύπο. Την ερχόμενη χρονιά θα παιχτεί για πρώτη φορά η  κωμωδία «Super City»  στην τηλεόραση.
  • στο Bar Nixon
  • Κάθε Παρασκευή- Σάββατο – Κυριακή στις 9:00μ.μ
  • Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
  • Τηλ. Κρατήσεων 6943-863033