Το συναρπαστικό παραμύθι «Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί», από την Πρώτη Συλλογή Ελληνικών Παραμυθιών, παρουσιάζεται για δύο μόνο Τετάρτες, στις 22 & 29 Μαρτίου 2017, στο θέατρο Παραμυθίας, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού σε αφήγηση Ελένης Κερολλάρι και σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη Φραγκιόγλου.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΡΓΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΙ, ΦΩΤΙΣΤΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΡΙΤΙΚΟΙ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ...
Friday, March 3, 2017
Με τους «Άθλιους» του Ουγκό στους Μαραθώνιους Ανάγνωσης 2017 για τη Γαλλοφωνία | ΚΘΒΕ | Σάββατο 18 Μαρτίου
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη Σύμβουλο γαλλικής γλώσσας Κεντρικής Μακεδονίας Βαρβάρα Χρυσάφη, συμμετέχει στους Μαραθώνιους Ανάγνωσης 2017 για τη Γαλλοφωνία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 11π.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Μαθητές από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και το 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου στα γαλλικά ενώ οι πρωταγωνιστές του ΚΘΒΕ Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Κώστας Σαντάς θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου στα ελληνικά.
Thursday, March 2, 2017
Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Ο μηχανισμός του δωματίου» του Αρισστείδη Αντονά | Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
«Έχω την ευθύνη για το χερούλι, για την πόρτα και κατ’ επέκταση για το δωμάτιο. Τι συμβαίνει στο δωμάτιο, ξέρεις; Λες ότι ξέρεις…»
Ο κύκλος των παραστάσεων του έργου του Αριστείδη Αντονά, «Ο μηχανισμός του δωματίου», που παρουσιάζει η νεοσύστατη ομάδα Apparatus στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, ολοκληρώνεται την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.
Wednesday, March 1, 2017
Η «Ασκητική» (Salvatores dei) στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις στο Δήμο Νεάπολης -Συκεών η «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη κάνει μια στάση στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.
Ελένη Ορφανού: «Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι πολύ περισσότερο απ’ ότι μια δεκαετία πριν. Ίσως γιατί ενστικτωδώς όλοι γνωρίζουμε πως οι όμορφες θλιβερές ιστορίες είναι παγκόσμιες»
Η Ελένη Ορφανού γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε απολυτήριο από το Μουσικό Λύκειο Πειραιά, ενώ είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του, καθώς και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλης».
Επιπλέον, έλαβε πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών Ειδικού Αρμονίας, ενώ έχει παρακολουθήσει τη 2α Ανωτέρα στο πιάνο.
Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής (Α και Β κύκλος) με την Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου, ενώ έχει συμμετάσχει στη βιωματική ημερίδα «Το Θεατρικό Παιχνίδι και οι διαστάσεις του», με εισηγητή τον κ. Λάκη Κουρετζή.
O Αύγουστος του Σεφέρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Τρεις παραστάσεις και μια έκθεση
Το καλοκαίρι του 2016 το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων είχε χορηγό.
Είχε χορηγό αισιοδοξίας τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη και όλος ο Αύγουστος ήταν δικός του.
Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, ζωγράφοι, συγγραφείς, μαζί με τους σπουδαιότερους μελετητές του έργου του, έστησαν μια γιορτή, τη γιορτή του, τη γιορτή που αυτός ο ίδιος τόσο γενναιόδωρα στήριξε με το μεγάλο του έργο.
Δεύτερη παράταση παραστάσεων για το έργο «RELAX… MYNOTIS» στο Θέατρο Τέχνης
«RELAX… MYNOTIS» , Το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου παίρνει δεύτερη παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας
από 4 Μαρτίου έως 9 Απριλίου!
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες «μορφές της ελληνικής αθανασίας» έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο «Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν» της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα), πήρε παράταση λόγω επιτυχία και τώρα παίρνει και δεύτερη παράταση, από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.
Tuesday, February 28, 2017
«Οι Ακυβέρνητες πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα από το Εθνικό και το Θέατρο Τέχνης
Τόσοι άνθρωποι, ναυάγια της καταιγίδας που σαρώνει τον κόσμο.
Μόνοι και ξεκομμένοι, στο περιθώριο του κόσμου, του έθνους τους.
Στο περιθώριο κι αυτής ακόμη της αλλοπρόσαλλης Γερουσαλήμ.
Στο περιθώριο κι αυτής ακόμη της αλλοπρόσαλλης Γερουσαλήμ.
Στρατής Τσίρκας, Η Λέσχη
Το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης για πρώτη φορά σε συμπαραγωγή θα παρουσιάσουν την τριλογία του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες». Πρόκειται για ένα διετές εγχείρημα που θα μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή το εμβληματικό αυτό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας.
Ανακοίνωση Ακρόασης από τον σκηνοθέτη Κώστα Παπακωστόπουλο για τη νέα του παραγωγή στη Γερμανία
Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος αναζητά για τις ανάγκες της χειμερινής του παραγωγής με το Ελληνογερμανικό Θέατρο στην Κολωνία ερμηνευτές και συγκεκριμένα: Άντρες και γυναίκες, επαγγελματίες ηθοποιούς έως 35 ετών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν ικανότητες στο τραγούδι και την κίνηση, καθώς επίσης και γνώση της γερμανικής ή της αγγλικής γλώσσας.
Ο Νίκος Δαββέτας στο Studio Μαυρομιχάλη για το έργο «Το Κιβώτιο» | Παρασκευή 3 Μαρτίου
Σειρά συζητήσεων για το «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου
2η σαιζόν –Συζήτηση 21η
Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται, με καλεσμένο για την εικοστή πρώτη συζήτηση τον συγγραφέα Νίκο Δαββέτα.
Monday, February 27, 2017
«Εννέα και πέντε» στο θέατρο Τζένη Καρέζη | Από 24 Μαρτίου
Η μουσική παράσταση Εννέα και πέντε (9:05) επιστρέφει για τρίτη χρονιά, αυτή τη φορά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, από τις 24 Μαρτίου 2017.
Είναι η παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια. Αγκαλιάστηκε με ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους και όπως είναι φυσικό συνεχίζει τη διαδρομή της για τρίτο χρόνο.
Σωσώ Χατζημανώλη: «Έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο και πιο συλλογικό τοπίο για το θέατρο…»
Η Σωσώ Χατζημανώλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό που έκανε στο School of Physical Theatre στο Λονδίνο. Είναι μέλος στην θεατρική ομάδα Abovo από το 2005, με την οποία έχει συμμετάσχει στο Bob Theatre Festival στο Bios. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα τηλεοπτικά διαφημιστικά, καθώς και σε παραστάσεις, όπως «Τρελαντώνης», «Το τελευταίο πανέρι – σκοτώνουν τον έρωτα πριν γεράσει», «Reunion μετά θάνατον», «Είσαι ένα κτήνος Βίσκοβιτς», «Οικογένεια Νώε» κ.α.
Subscribe to:
Posts (Atom)