Thursday, February 4, 2016

Δεκαεπτά νέοι σκηνογράφοι: Η παράδοση της Βακαλό

Η Σχολή Βακαλό Art & Design σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν διοργανώνουν στο φουαγιέ του Θεάτρου Τέχνης, στο ιστορικό "Υπόγειο", την έκθεση "Δεκαεπτά νέοι σκηνογράφοι: Η παράδοση της Βακαλό" με επιλεγμένα επαγγελματικά έργα αποφοίτων της Σχολής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:30.

Οι δύσκολες αποφάσεις

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 02.02.2016
Πίσω από τις εξελίξεις έτρεχε το Εθνικό Θέατρο. 
Πίσω από τις εξελίξεις έτρεχε το Εθνικό Θέατρο.

Οσα λέγονται στα του οίκου μας δεν πρέπει να βγαίνουν επ’ ουδενί προς τα έξω. Αυτά είναι τα «οικογενειακά» μας, μου έλεγε κάποτε ένας Ελληνας μαέστρος που είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση σε μια από τις κρατικές ορχήστρες της χώρας. Οι σχέσεις του με το διοικητικό συμβούλιο του φορέα δεν ήταν πάντα αγαστές, αλλά αυτό έμενε, κατά το δυνατόν, μεταξύ τους. Από τότε η φράση του επιστρέφει στον νου μου κάθε φορά που ένας πολιτιστικός φορέας βγάζει τα «άπλυτα» του στη φόρα.

Sunday, January 31, 2016

Η «Ισορροπία του Nash» για μια τελευταία παράσταση - αφορμή για συζήτηση


Η «Ισορροπία του Nash» για μια τελευταία παράσταση - αφορμή για συζήτηση
  Η παράσταση «Ισορροπία του Nash» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου πρόκειται να ανέβει για μία ακόμη φορά στο θέατρο Rex, το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να αποτελέσει αφορμή για δημόσια συζήτηση μεταξύ του κοινού και των καλλιτεχνών σχετικά με την ελευθερία της τέχνης στην Ελλάδα. Προηγήθηκε συγκέντρωση ενάντια στη λογοκρισία έξω από το θέατρο