Wednesday, June 7, 2017

Ημερίδα με θέμα «Συμβολισμός και Αλληγορία. Το πολιτικό σχόλιο στις αφηγηματικές και αναπαραστατικές τέχνες»

**Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017**
Με την ολοκλήρωση των τελευταίων παραστάσεων του έργου της Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου Follicle/Θύλαξ στο Bios, η σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου, σε συνεργασία με τη Σήμα Εκδοτική, διοργανώνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 17.00 μ.μ. ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Συμβολισμός και Αλληγορία. Το πολιτικό σχόλιο στις αφηγηματικές και αναπαραστατικές τέχνες καθώς και σε άλλες μορφές σύνθεσης».

Παραμυθένια βραδιά για την λήξη του φετινού εργαστηρίου προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης! Άκου να σου πω…

Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή γιορτή προφορικού λόγου τηνΚυριακή 18 Ιουνίου,
στις 8 μ.μ. με αφορμή την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου «Πώς να ιστορώ;» που γέννησε παραμυθάδες της ζωής και της φαντασίας.

Κατερίνα Ανδρέου «Α Kind of Fierce» | Ελληνικός Χορός στην Πειραιώς 260

Κατερίνα Ανδρέου
Α Kind of Fierce
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260,  ΧΩΡΟΣ Ε
10-11 Ιουνίου, 21:00
Μια παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016 και κατόπιν παρουσιάστηκε στο ImPulsTanz Festival (Βιέννη), στο CDC Atelier de Paris Carolyn Carlson, στο NEXT (Valenciennes), στο Εθνικό Κέντρο Χορογραφίας της Νάντης και στο Φεστιβάλ Parallèle (Mασσαλία).

Λενιώ Κακλέα «A Hand’s Turn» | Ελληνικός Χορός στην Πειραιώς 260

Οι ελληνικές δυνάμεις κατακτούν την Πειραιώς 260, αναδεικνύοντας τη δυναμική τους και διεκδικώντας το στίγμα τους στο παγκόσμιο χορευτικό στερέωμα. Δύο Ελληνίδες χορογράφοι, η Λενιώ Κακλέα με την παράσταση A handsturn και η Κατερίνα Ανδρέου με το σόλο A kind of fierce  έχουν στραμμένους πάνω τους τούς προβολείς του διεθνούς χορευτικού δικτύου DNA, ως DNA panorama artists.

Ιωάννα Πορτόλου / Ομάδα GRIFFÓN Πορνό | Ελληνικός Χορός στην Πειραιώς 260


Πειραιώς 260, Χώρος Ε
15, 16, 17 Ιουνίου, 21.00
Η Ιωάννα Πορτόλου με την ομάδα Griffόn επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζοντας το τρίτο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε ήδη από το 2014. Το νέο έργο της ομάδας, με τίτλο Πορνό διερευνά  την έννοια των προσωπικών και κοινωνικών ορίων, την υπέρβαση, αλλά και τη λειτουργία τους. Το έργο δομείται μέσα από ένα παλίμψηστο εικόνων που αντικατοπτρίζουν τη μεταβαλλόμενη φύση τους, εστιάζοντας στο ζευγάρι των ερμηνευτών.

Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Περικλή Μουστάκη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής 3 έως 15 Ιουλίου 2017


Ημερομηνία λήξης συμμετοχών: Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο υποκριτικής με τον Περικλή Μουστάκη από τις 3 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017.

Διάθεση δελτίων εισόδου για την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη

Ο δήμος Αθηναίων – Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας και το Φεστιβάλ Αθηνών σας ενημερώνουν, ότι έχει ξεκινήσει η διάθεση των δελτίων εισόδου για την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, η οποία θα παρουσιαστεί στον Εθνικό Κήπο από 22 έως 26 Ιουνίου, στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς».

«Αύγουστος», σε ποίηση Γιώργου Βέλτσου από τη Violet Louise | Από τις 28/6 για 5 παραστάσεις!

Πώς οι εικόνες του λόγου, γίνονται εικόνες της εικόνας; Aυτή την πρόκληση θέτει η Violet Louise ανεβάζοντας στο Bios ποιήματα από την ποιητικἠ συλλογή του Γιώργου Βέλτσου με τίτλο Αύγουστος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα. Μία δημιουργική σύμπραξη με στόχο την ανάδειξη της ποίησης στο Χρόνο. Ένα παραστασιακό γεγονός με εικόνες και ήχους σε κατάσταση αναμονής και επιφύλαξης.

Η «Ασκητική» στη Ρωμαϊκή Αγορά | Πέμπτη 8 Ιουνίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη  που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 21.00 στην Ρωμαϊκή Αγορά.

«The Glass Between, opus 2 – Lines», performance της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου | Ομάδα ον OFF | 14 Ιουνίου | Beton 7 Arts

Η performance “The Glass Between, opus 2 –Lines” μας καλεί σε ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, προσεγγίζοντας τη σχέση κίνησης και ήχου, μέσα από ένα απλό αντικείμενο: Ένα διαχωριστικό γυαλί.
Εξελίσσοντας στοιχεία της διδακτορικής της διατριβής, η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, εξερευνά τρόπους με τους οποίους το γυαλί, ένα εύθραυστο και ταυτόχρονα ισχυρό υλικό, είναι ικανό να χωρίσει δυο κόσμους και να ενώσει τις τεχνικές της μουσικής και της κίνησης σε έναν δημιουργικό διάλογο.

«Όταν σε λίγο κατεβήκαμε στη θάλασσα» | Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017 | Πειραιώς 260

ΚΤΙΡΙΟ Ε, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 21-22- 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 | ΩΡΑ 21.00
Μια παράσταση της Φωτεινής Παπαδόδημα
 
 
Προπώληση:
 

Monday, June 5, 2017

The Social Body Dance Lab – Grace Zone | 3ο Φεστιβάλ Δάσους | Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | 10 & 11 Ιουνίου


Το έργο “GRACE ZONE” της χορογράφου Κατερίνας Αντωνιάδου κάνει πρεμιέρα στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους του Κ.Θ.Β.Ε., στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Συμμετέχουν δεκατέσσερις χορευτές.

25 χρόνια Άγαμοι Θύται | Θέατρο Δάσους | 14 Ιουνίου


H καινούρια, συλλεκτική παράσταση
«25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»
του Ιεροκλή Μιχαηλίδη για μία εμφάνιση στη Βόρεια Ελλάδα !

«Ευρώτας», θεατρική όπερα του Θεόδωρου Λεμπέση σε λιμπρέτο Γιάννη Φίλια | 3ο Φεστιβάλ Δάσους | Θέατρο Γης | 30 Ιουνίου

Ο «Ευρώτας» είναι μια πρωτότυπη όπερα, ένα συνθετικό έργο τέχνης, που ενώνει επί σκηνής δύο τραγουδιστές, δύο ηθοποιούς, τρεις χορευτές και μια κλασική ορχήστρα 15 μουσικών.
Tο έργο αντλεί έμπνευση απ’ τη μυθολογία, το τοπίο και τους ήρωες της αρχαιότητας της Λακωνίας. Εξιστορεί την πολύπλοκη σχέση του ανθρώπου με την ίδια του την φύση.  

«Επτά επί Θήβας» | Θέατρο Δάσους | 24 Ιουνίου

Με αφετηρία το Θέατρο Δάσους ξεκινούν το θεατρικό ταξίδι τους οι  «Επτά επί Θήβας»,  η απόλυτη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού που επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων με μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και την Κύπρο.

Breakin’ Mozart, η εκρηκτική συνάντηση του κλασικού με το Breakdance! | 3ο Φεστιβάλ Δάσους | 30 Ιουνίου

Ανατρεπτική και απρόβλεπτη, η παράσταση «Breakin’ Mozart» ύστερα από 100 sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο με 100.000 θεατές και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους.

«Δε σε ξέχασα ποτέ» | Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης | Τετάρτη 07/06


Η μουσικοθεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την παρουσίαση της σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, ταξιδεύει σε μουσεία της πόλης. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 21.30 η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης.

Παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια

Το θέατρο Ολύμπια φιλοξενεί για πρώτη φορά παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο ιστορικό θέατρο το κοινό μπορεί να απολαύσει 6 μουσικές και 2 θεατρικές παραστάσεις, καθεμιά με το δικό της ξεχωριστό στίγμα. Μουσικές από την Αναγέννηση, λόγια μουσική, ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, αλλά και ένα σύγχρονο «αυτοσαρκαστικό βαριετέ» και μια αβανγκάρντ παράσταση βγαλμένη από τη βερολινέζικη Φόλκσμπύνε, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό σύνολο στην καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας.

Εγκαίνια του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 | 1η Ιουνίου 2017


Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260.
Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διαχέονταν σε έξι διαφορετικά σημεία του βιομηχανικού συγκροτήματος της Πειραιώς.

Sunday, June 4, 2017

«3 λαλούν και 2 χορεύουν» | Καλοκαιρινή περιοδεία


Το Θέατρο Coronet παρουσιάζει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την πιο κεφάτη παράσταση του καλοκαιριού, «3 ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΧΟΡΕΥΟΥΝ».
Ένα μουσικό πρόγραμμα σε… οικογενειακή συσκευασία, με τον Λευτέρη Ελευθερίου, τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, τη Βανέσα Αδαμοπούλου, τη Νεφέλη Παπαδερού, τον Γιάννη Χατζηγεωργίου, την Τατιάνα Καλαντζή και τους Sleeping Band.