Saturday, November 14, 2015

Φιλουμένα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο στο Εθνικό Θέατρο



Μια παράσταση για τον έρωτα, την εξουσία και την φιλοσοφία του να ζεις...
Μετά την περσυνή της επιτυχία με την Ελένη Ράντου και τον Άλκη Κούρκουλο, η «Φιλουμένα» επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου. 
Στις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ο ευκατάστατος έμπορος Ντομένικο Σοριάνο γνωρίζει σ’ έναν οίκο ανοχής τη νεαρή Φιλουμένα. Την ερωτεύεται, την παίρνει στο σπίτι του και της εμπιστεύεται τη διαχείριση του σπιτιού και της επιχείρησής του. Η Φιλουμένα τον υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση, αλλά εκείνος δεν τη θεωρεί άξια να γίνει γυναίκα του. Ύστερα από είκοσι χρόνια συμβίωσης, ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του γυναίκα.

Friday, November 13, 2015

Στάζει ξανά «το δηλητήριο» στο θέατρο Αλκμήνη

Στάζει ξανά «το δηλητήριο» στο θέατρο Αλκμήνη
Ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος

Το πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα «Το δηλητήριο», μια ανελέητη αναμέτρηση ζωής και θανάτου, εμπευσμένο από το βιβλίο «Το παράδοξο του ηθοποιού» του Ντενί Ντιντερό συνεχίζεται και τρίτη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη.

Σάρωσε τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού η «Μεγάλη Χίμαιρα»

Σάρωσε τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού η «Μεγάλη Χίμαιρα»
Σκηνή από το θεατρικό έργο «Μεγάλη Χίμαιρα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου

H «Μεγάλη Χίμαιρα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στα φετινά Θεατρικά Βραβεία Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» που απονεμηθήκαν το βράδυ της Τρίτης 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη όχι μόνο στο θέατρο και στους ανθρώπους του, αλλά και στα πέντε μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας.

Live: Roberta Carrieri | Relazione Complicata


logo image

To Booze :UPstairs την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 21.30 θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό την ιταλικής καταγωγής, ερμηνεύτρια/περφόρμερ, Roberta Carrieri.

Η Roberta θα ερμηνεύσει ζωντανά, με τον δικό της μοναδικό θεατρικό τρόπο, το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο "Relazione Complicata" ή "Complicated relationship" ή “Περίπλοκη Σχέση”.