Monday, March 28, 2011

Η Ολυμπία Δουκάκη με τη Μιμή Ντενίση


Η Ολυμπία Δουκάκη με τη Μιμή Ντενίση

Η Ολυμπία Δουκάκη θα συμπρωταγωνιστήσει του χρόνου με τη Μιμή Ντενίση. Εχουν βρει μια γερή αμερικανική κωμωδία, η οποία θα ανέβει στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και στη συνέχεια ενδέχεται να φιλοξενηθεί και σε κεντρικό αθηναϊκό θέατρο. Οι δύο ηθοποιοί συνδέονται με βαθιά φιλία και χρόνια τώρα συζητούσαν μια συνεργασία που θα έρθει υπό τη σκέπη του ΘΟΚ, που έδωσε... γη και ύδωρ για το πάντρεμά τους. Η Φαίη Ξυλά θα παίξει τη Βεατρίκη στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα.
Ο Γιάννης Κακλέας, που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της παράστασης, έψαχνε από καιρό την καταλληλότερη για τον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο της Βεατρίκης και τη βρήκε τελικά στο πρόσωπο της εν λόγω ηθοποιού. Να θυμίσουμε ότι τον ρόλο του υπηρέτη Τρουφαλδίνο θα παίξει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ότι μαζί του θα δούμε τους Χρυσοστόμου, Παπαγεωργίου.
Παραμένω στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων», προκειμένου να σας ενημερώσω ότι στην ίδια παράσταση και στον ρόλο της υπηρέτριας θα δούμε τη Μένη Κωνσταντινίδου. Η φιλόδοξη παράσταση θα ανέβει απ' το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και θα περιοδεύσει σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα το καλοκαίρι.
Αφού «έσπασε ταμεία» στο αθηναϊκό θέατρο «Aνεσις», πάει να κάνει το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη η παράσταση «Ο θάνατος και η κόρη» που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Καρχαδάκης. Απ' την Παρασκευή θα φιλοξενείται στο θέατρο «Εγνατία» -μέχρι και τις 17 Απριλίου οι παραστάσεις- με πρωταγωνιστές της τους Κατερίνα Λέχου, Αλέξανδρο Σταύρου και Μάνο Ζαχαράκο.
Το «Σλουθ» εξακολουθεί να φέρνει ουρές στο Θέατρο Αθηνών για δεύτερη χρονιά, γι' αυτό κι οι πρωταγωνιστές-σκηνοθέτες του Γιώργος Κιμούλης - Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είναι σε συζητήσεις να το «πάνε» και του χρόνου. Η σκέψη τους είναι να το επαναλάβουν μέχρι τα Χριστούγεννα και να χτυπήσουν μετά με νέα παραγωγή και είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό καθώς τους βολεύει, για να μην κάνουν το καλοκαίρι πρόβες για νέα παραγωγή, αφού θα οργώνουν την Ελλάδα με τον «Οθέλλο» που θα παρουσιάσουν σε δική τους μετάφραση-σκηνοθεσία.
Μπορεί πολλοί να περίμεναν ότι ο Λευτέρης Βογιατζής δεν θα ήταν έτοιμος για την πρεμιέρα του «Θερμοκηπίου» του και ότι θα ανέβαλε το ραντεβού με τους θεατές, τελικά όμως ήταν... πιστός σ' αυτό που είχε αναγγείλει και άνοιξε τις παραστάσεις το βράδυ της Παρασκευής. Στο κοινό ήταν επιστήθιοι φίλοι του -Κουμανταρέας, Πιττακή, Βούλγαρης, Γιαννακοπούλου, Μαστοράκη, Ιγγλέση- και οι πέντε αυλαίες που έγιναν είχαν να κάνουν με την υψηλής αισθητικής δουλειά, με τον ίδιο να... κεντάει υποκριτικά στην πληρέστερη ερμηνεία του στη σκηνή.
  • Βασίλης Μπουζιώτης, ΕΘΝΟΣ, 28/3/2011

No comments: