Thursday, March 31, 2011

Τρεις (σύγχρονες) αδελφές στη Θεσσαλονίκη

Ένα στοίχημα αποτελεί για την καινούργια θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης Passatempo η αναμέτρηση με το έργο του Τσέχωφ και μάλιστα τις Τρεις αδελφές, που παρουσιάζονται ήδη στο θέατρο «Έξω από τα Τείχη» της συμπρωτεύουσας, σε σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Και το στοίχημα για την ομάδα βρίσκεται στη φιλοδοξία της να ανοίξει έναν δημιουργικό διάλογο με το κοινό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κάνει το δικό της σχόλιο στην κρίση ελπίδας και προοπτικής που βιώνουμε όλοι.
Οι ηρωίδες και οι ήρωες του έργου του Τσέχωφ βιώνουν την αντίφαση ανάμεσα στη δίψα τους για ζωή και την αδυναμία διαχείρισης του παρόντος. Διασκεδάζουν, συγκρούονται, σαρκάζουν, ερωτεύονται, αναλογίζονται τις επιλογές του παρελθόντος και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, όμως τα όνειρά τους μένουν ανεκπλήρωτα. Έτσι, η πρόκληση για τους ηθοποιούς και τη σκηνοθέτιδα της ομάδας Passatempo ήταν να επιχειρήσει, χωρίς να αλλοιώσει το πνεύμα του έργου, να το φέρει στο σήμερα, με μια γλώσσα ζωντανή και άμεση, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε θεατής, ακόμα κι αυτός που δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτα για τον Τσέχωφ, να αναγνωρίσει στο έργο δικούς του προβληματισμούς και αγωνίες.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι ηθοποιοί Α. Ανανιάδου, Ε. Βλαχοπούλου, Κ. Λάλλου, Χ. Παπαδόπουλος, Π. Μυρωνίδης, Γ. Φράγκογλου, Γ. Μόχλας, Γ. Δημητριάδης, Μ. Συριόπουλος, Ε. Τσάβα. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Ε. Κιρκινέ, τα κοστούμια η Μ. Καραδελόγλου και τη μουσική ο Κ. Βόμβολος.

No comments: