Monday, March 28, 2011

Φόνσου -Παπουτσή: Στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο

Μια από τις επόμενες παραστάσεις του θεατρικού έργου «Όσκαρ» του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ που ανέβασαν οι δύο καταξιωμένες κυρίες του θεάτρου Άννα Φόνσου και Τζέση Παπουτσή είναι αφιερωμένη στα Παιδιά της «Φλόγας».

Η «Φλόγα» είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια που φιλοξενεί και στηρίζει με κάθε τρόπο παιδιά και γονείς να βγουν νικητές και να αντιμετωπίσουν με θάρρος και δύναμη την ασθένειά τους.

Μια από τις δράσεις της Φλόγας είναι η λειτουργιά ενός Ξενώνα με 30 δωμάτια -διαμερίσματα οπού διαμένουν με τους γονείς τους ασθενή παιδιά κατά τη διάρκεια που κανουν χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία στην Αθηνα.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, λοιπόν, η παράσταση του έργου «Όσκαρ» του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ είναι αφιερωμένη στα παιδιά της «Φλόγας» και τα έσοδα αυτής της βραδιάς θα διατεθούν για τη λειτουργία του «Σπιτιού των Παιδιών της». Η παρουσία κάθε θεατή στην παράσταση είναι ακόμη ένα «όπλο», στη μάχη που δίνουν μικρά παιδιά κατά του καρκίνου, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι.

Ο Έρικ Εμάνουελ Σμιτ είναι ένας από τους γνωστότερους Γάλλους συγγραφείς και το έργο του «Όσκαρ»  επέλεξαν οι  Άννα Φόνσου και η  Τζέση Παπουτσή για να εγκαινιάσουν τη θεατρική τους συνεργασία.

(Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Ώρα έναρξης: 7:00 μ.μ., Τιμή εισιτηρίου: € 18).-

No comments: