Wednesday, July 16, 2008

«ΕΝΝΕΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ» ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Φωτογραφία
Η Ντόλι Πάρτον ποζάρει στους φωτογράφους δίπλα στην αφίσα του μιούζικαλ «Εννέα με πέντε» στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχθές στη Νέα Υόρκη
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Π οια θα ήταν καταλληλότερη από τη βασίλισσα της κάντρι Ντόλι Πάρτον για να αναλάβει τη μουσική στο νέο μιούζικαλ του Μπροντγουέι «Εννέα με πέντε» («Νine to Five»); Καμία φυσικά, αφού είναι εκείνη που έγραψε και την ομώνυμη επιτυχία για την ταινία στην οποία βασίστηκε το μιούζικαλ πριν από 28 χρόνια, κερδίζοντας μάλιστα και μία υποψηφιότητα για Οσκαρ.
Η αγαπημένη ταινία «Εννέα με πέντε» του Κόλιν Χίγκινς, στην οποία πρωταγωνιστούσαν εκτός της Πάρτον η Τζέιν Φόντα και η Λίλι Τόμλιν , διαθέτει όλα στοιχεία που θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα έξυπνο μιούζικαλ και κυρίως διαθέτει ένα σενάριο που είναι έτοιμο ήδη για να μεταφερθεί στο Μπροντγουέι. Η ιστορία τριών εργαζόμενων γυναικών που έρχονται σε σύγκρουση με τον σεξιστή προϊστάμενό τους διανθισμένη με πλήθος κωμικών στοιχείων χρειαζόταν απλώς την κατάλληλη μουσική επένδυση για να αλλάξει μορφή.
Η 62χρονη τραγουδίστρια εκμυστηρεύεται ότι πέρασε καλύτερα από ποτέ γράφοντας τα 20 επιπλέον τραγούδια που θα ακουστούν στο μιούζικαλ: «Δεν ξέρω και πολλά σχετικά με το Μπροντγουέι και όταν μου ζήτησαν να γράψω τη μουσική τούς είπα ότι θα προσπαθήσω. Είναι κάτι που δεν συμβαδίζει με αυτά που κάνω. Στη συνέχεια πήγα σπίτι και προσευχήθηκα να μου έρθει έμπνευση».
Ο παραγωγός του μιούζικαλ Ρόμπερτ Γκρίνμπλατ λέει για την επιλογή της Πάρτον: «Το “Εννέα με πέντε” βασίζεται σε μια ταινία που διαθέτει με τη σειρά της ένα υπέροχο τραγούδι άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της. Δεν είχε κανένα νόημα να απευθυνθώ σε άλλον συνθέτη ». Το μιούζικαλ θα κάνει ένα σύντομο πέρασμα από το Λος Αντζελες τον Σεπτέμβριο και η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει στο Μπροντγουέι στις 23 Απριλίου 2009. [ΤΟ ΒΗΜΑ, 17/07/2008]

No comments: