Sunday, July 13, 2008

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΗΘΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΑΜΠΙΣ

«Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου» τιτλοφορείται η μουσική κωμωδία ηθών του Ευγένιου Λαμπίς, που παρουσιάζει το «Θέατρο της Ημέρας», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή. Η παράσταση, αφού ταξιδέψει το καλοκαίρι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, θα παρουσιαστεί τον χειμώνα στο «Θέατρο της Ημέρας».


Μουσική κωμωδία ηθών με υπογραφή Λαμπίς

Πρόκειται για έργο μεγάλης συγγραφικής δεξιοτεχνίας, δομημένο με φινέτσα και οξύνοια, που κρατάει τον θεατή σε εγρήγορση με τις συνεχείς εκπλήξεις και απρόοπτες ανατροπές και δίνει στους συντελεστές μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα υπερρεαλιστικά και ανατρεπτικά στοιχεία του κειμένου. Ηθολογική φάρσα χαρακτήρων, που παριστάνει ευφρόσυνα διαχρονικές στιγμές και καταστάσεις του ανθρώπινου βίου.

  • Ξαφνικός έρωτας

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον ξαφνικό και παράλογο έρωτα του διάσημου οδοντίατρου Αλζεαντόρ ντι Λουαρέ για τη μαγείρισσά του, την Ευτυχία, ένας έρωτας που πηγάζει από την παρατεταμένη απουσία της συζύγου του γιατρού. Ο Αλζεαντόρ, συνεπαρμένος από το πάθος του, παραμελεί τα επαγγελματικά του καθήκοντα και κυριολεκτικά «εγκαθίσταται» στην κουζίνα της ωραίας Ευτυχίας.

Εχοντας συναίσθηση του «παραλόγου» της κατάστασής του λόγω της κοινωνικής και ταξικής τους διαφοράς, προσπαθεί να βάλει εμπόδια ανάμεσά τους και έτσι προτείνει στον υπηρέτη του Ζεζαμπέλ να την παντρευτεί.
Οι δύο νέοι που τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλον δέχονται μετά χαράς προκαλώντας έτσι τη ζήλια του γιατρού, ο οποίος παραδίδεται σε πράξεις εντελώς παράλογες και εγκαταλείπει τους πελάτες του την ώρα της θεραπείας. Ευτυχώς, η επιστροφή της συζύγου τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και τα πράγματα ξαναπαίρνουν τη φυσική τους ροή.
Τα σκηνικά-κοστούμια φιλοτέχνησε ο Νίκος Κασαπάκης, η μουσική και τα τραγούδια είναι του Χρίστου Θεοδώρου, η χορογραφία της Σεσίλ Μικρούτσικου. Παίζουν: Στάθης Αναστασίου, Τάκης Βαμβακίδης, Κατερίνα Γαβαλλά, Σταμάτης Γαρδέλης, Δανάη Δασκαλάκη, Παντελής Τσόγκας.

No comments: