Ο Χρεμύλος, ο Τρυγαίος, ο Ερμής, η Λυσιστράτη, ο Κινησίας, η Μυρρίνη, η Πραξαγόρα και άλλοι αριστοφανικοί ήρωες συναντιούνται όλοι μαζί επί σκηνής στο «Αριστοφανικό Γαϊτανάκι», που σκηνοθετεί ο έμπειρος Γιώργος Αρμένης, από τους κατεξοχήν αριστοφανικούς μας ηθοποιούς. Μαζί με την Ελένη Καστάνη, που συναντά για δεύτερη φορά τον Αριστοφάνη, θα επιδοθούν σε ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων στην παράσταση που θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο Αργους την Παρασκευή, στις 9.30 μ.μ.
Ο Γιώργος Αρμένης και η Ελένη Καστάνη ζωντανεύουν 15 αριστοφανικούς χαρακτήρες στο «Αριστοφανικό Γαϊτανάκι», που σκηνοθετεί ο πρώτος |
Οι δύο ηθοποιοί θα υποδυθούν τους δεκαπέντε χαρακτήρες που ξεπηδούν από τα αριστοφανικά κείμενα («Πλούτος», «Ειρήνη», «Λυσιστράτη», «Εκκλησιάζουσες», «Ορνιθες»), τα οποία έχει επιλέξει και μεταφράσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος με άξονα την κοινή αισθητική και μια γλωσσική βάση που δίνει ενιαίο ύφος στην παράσταση. Στη σκηνή, όμως, θα βρίσκονται και τρεις μουσικοί: Μαρία Δελή (ακορντεόν), Τζορτζ Ντανιέλ (κρουστά, τύμπανα), Γιάννης Αναστασόπουλος (πιάνο, τζουρά, κιθάρα). Ζητήματα όπως η παιδεία, ο πόλεμος και τα ήθη του, η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η πολιτική φαυλότητα, ο πλούτος, η φτώχεια, το πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας, το πώς ασκείται και από ποιους μπαίνουν στο αριστοφανικό μικροσκόπιο, σχολιάζονται και σατιρίζονται. Οι αριστοφανικοί ήρωες, σύζυγοι, εραστές, γέροι, νέοι, θεοί και θνητοί, αντιμετωπίζονται ως σύγχρονοι άνθρωποι που ζουν σε κάποιο δρόμο δίπλα μας, πίνουν το κρασί τους στην ταβέρνα κάτω από την Ακρόπολη, συζητούν πολιτικά στο καφενείο, θορυβούν στη Βουλή, τσακώνονται στα δικαστήρια, βασανίζονται από τους συζύγους τους, απογοητεύονται από το παιδί τους, σχολιάζουν τους πολιτικούς, χαχανίζουν στις επιθεωρήσεις και διασκεδάζουν με τους μεγαλόστομους και σοβαροφανείς του κόσμου. Τα σκηνικά-κοστούμια επιμελείται η Μπιάνκα Νικολαρεΐζη, τους φωτισμούς η Μαρία Δερμιτζάκη και τη μουσική ο Γιάννης Αναστασόπουλιος.
**Πληροφορίες εισιτηρίων: 27510-62143. Χ.Ι.Π.
**Πληροφορίες εισιτηρίων: 27510-62143. Χ.Ι.Π.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/07/2008
No comments:
Post a Comment