Sunday, July 13, 2008

ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε.

Νέα ακρόαση για την επιλογή νέων ηθοποιών για τη στελέχωση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Κυριακή 24 Αυγούστου 2008. Όπως και κατά την προηγούμενη περίοδο, το Θεατρικό Εργαστήριο είναι επιδοτούμενο και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, αποφοίτους θεατρικών σχολών καθώς και αποφοίτους πανεπιστημιακών θεατρικών σχολών, έως 35 ετών, με πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η επιλογή των ηθοποιών θα ολοκληρωθεί με ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου 2008. Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε μονόλογο, ποίημα, αυτοσχεδιασμό και τραγούδι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 10 Αυγούστου 2008, στα γραφεία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στα τηλέφωνα 2310-268307 και 2310-263359.
Η δεύτερη φάση λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κ.Θ.Β.Ε. θα διαρκέσει από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριου του 2008, με τρεις εργαστηριακούς κύκλους που θα διευθύνουν αντίστοιχα οι σκηνοθέτες: Peter Gothar (από το θέατρο Katona της Ουγγαρίας), Νίκος Διαμαντής και Στάθης Λιβαθινός.
Στόχο του Θεατρικού Εργαστηρίου στη δεύτερη αυτή περίοδο λειτουργίας του αποτελεί εκτός της υποκριτικής άσκησης και ερευνητικής δουλειάς σε κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου, η συστηματοποίηση και η διαμόρφωση κωδίκων προσέγγισης σύγχρονων θεατρικών θεμάτων και του σύγχρονου θεατρικού λόγου. Για το σκοπό αυτό, ο ένας από τους τρεις κύκλους του Θεατρικού Εργαστηρίου θα απασχοληθεί με ζητήματα δημιουργικής γραφής υπό την ευθύνη των σκηνοθετών: Νίκου Διαμαντή, Γιάννη Παρασκευόπουλου και Γλυκερίας Καλαΐτζή.
Στο Θεατρικό Εργαστήριο θα διδάξουν σημαντικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων οι: Θοδωρής Αμπαζής (μουσικός), Αριστείδης Αντωνάς (συγγραφέας), Απόστολος Βέττας (σκηνογράφος - καθηγητής Α.Π.Θ.), Χάρης Βλαβιανός (ποιητής – συγγραφέας), Γεράσιμος Βώκος (καθηγητής φιλοσοφίας), Δημήτρης Δημητριάδης (συγγραφέας), Νικολάι Κάρποφ (διευθυντής της έδρας σκηνικής κίνησης της Ρωσικής Ακαδημίας Θεάτρου της Μόσχας), Βασίλης Κατσικονούρης (συγγραφέας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (συγγραφέας), Μάριος Ποντίκας (συγγραφέας), Θεόδωρος Στεφανόπουλος (καθηγητής πανεπιστημίου, μεταφραστής) κ.ά.
Τα θεατρικό εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κτιριακές υποδομές Κ.Θ.Β.Ε. –Πολιτισμική Εγνατία» Γ΄ ΚΠΣ –Ε.Π. «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000-2006» Άξονας ανάπτυξη σύγχρονου πολιτισμού ΜΕΤΡΟ 2.1 ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 75% από Ε.Τ.Π.Α. Και 25% από Εθνικούς πόρους.

No comments: