Wednesday, July 16, 2008

Μικρά, μικρά,,,ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μίλερ στο «Σχολείον»: Το «Κουαρτέτο» (1980) του Χάινερ Μίλερ παρουσιάζεται στο «Σχολείον» (Χώρος Β, Πειραιώς 52, τηλ. 210-3272.000) στις 21.00. Ο Χάινερ Μίλερ αποσπά από το επιστολογραφικό μυθιστόρημα του Λακλό «Επικίνδυνες σχέσεις» τους δύο ήρωες του κακού και ξαναγράφει το τέλος. Εκπρόσωποι της ελευθεριάζουσας αριστοκρατίας και σύμβολα θέλησης και σαγήνης που κινούν ίντριγκες αποπλανήσεων φέρουν στο «Κουαρτέτο» την άλω του ερωτικού πένθους και της αστικής παρακμής. Η Ρενάτε Τζετ, Αυστριακή ηθοποιός και ανερχόμενη σκηνοθέτις, ανεβάζει το έργο με δύο πρωταγωνιστές της ελληνικής σκηνής, την Μπέτυ Αρβανίτη και τον Χρήστο Στέργιογλου. Εισιτήρια: 10 (μειωμένο) και 20 ευρώ.
  • Η μουσική στο θέατρο: Η μουσική, μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις και συναυλίες, δίνει ρυθμό στο καλοκαίρι κατοίκων και επισκεπτών του Πηλίου και συγκεκριμένα του Δήμου Μουρεσίου, στο πλαίσιο του «ΡelionΑrtΜusic Festival». Το σεμινάριο για τον ρόλο της μουσικής στο θέατρο από τον συνθέτη Κώστα Βόμβολου και τους Βύρωνα Φιδετζή, Πάρι Αναστασιάδη, Σπύρο Μουρίκη, Βαγγέλη Σκούρα, Παναγιώτη Δράκο, Δημήτρη Σέμση, Τάκη Καπογιάννη και Δημήτρη Γούζιο αρχίζει στη Ζαγορά και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου. Τηλ. 24260-48.855 και www. pelionfestival.gr.
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ»
τιτλοφορείται η τετραήμερη διοργάνωση «Ικαριάδα 2008», που πραγματοποιείται από 17-20/7. Μεταξύ άλλων, στις 19/7 θα δοθεί θεατρική παράσταση με τίτλο «Ικαρος: Η γέννηση της Ικαρίας» (στην παραλία της Μεσακτής), με θέμα την πτήση του Ικαρου και του Δαίδαλου. Στις 20/7 θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη (μαζί του η Φρόσω Στυλιανού), στο λιμανάκι του Καραβόσταμου.
  • Γιορτή παραμυθιών: «Δράκοι και Δράκοντες» στην Κέα, στο πλαίσιο της «6ης Γιορτής παραμυθιών», που πραγματοποιείται (έως 20/7) σε διάφορες γωνιές του νησιού. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί αφηγήσεις σε ειδυλλιακά μέρη του νησιού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, από πρωινές αφηγήσεις δίπλα στο κύμα, μέχρι νυχτερινές κάτω από το φως του φεγγαριού, καθώς και εργαστήρια δημιουργικής κατασκευής για τους μικρούς μας φίλους. Στη γιορτή συμμετείχε ο γνωστός Γάλλος αφηγητής και πρωτεργάτης της αναβίωσης της αφηγηματικής τέχνης στην Ευρώπη, Bruno de la Salle, ο οποίος διηγήθηκε τις «δρακοπεριπέτειες» ενός νιόπαντρου ζευγαριού.

Στο μοναδικό τοπίο των Ζαγοροχωρίων, στο πέτρινο θέατρο του Μονοδενδρίου, θα πραγματοποιηθεί (25/7- 5/8) σεμινάριο με θέμα, «Ιαπωνικός χορός butoh και ελληνική παραδοσιακή τέχνη» και η παράσταση «Αγριοτριαντάφυλλα - Μυστήριον», ένα χοροθεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το μουσικό έργο του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Χρήστου (1926 - 1970). Οι εκδηλώσεις αποτελούν ένα πολυθέαμα εμπνευσμένο από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου, συνδεμένες με την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Συμμετέχουν η καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «δρΥός τόΠοι» και ο Ιάπωνας χορευτής - δάσκαλος του χορού butoh, Katsura Kan.

  • Κρυφές ιστορίες στο μπάνιο: Με τον τίτλο «Τόπος Η2Ο» η Ευτυχία Κιουρτίδου παρουσιάζει την έρευνά της στις κρυφές ιστορίες που βιώνουμε στο μπάνιο στο θεατρικό φεστιβάλ «Οff Οff Αthens» στο θέατρο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν, τηλ. 210-5138.067). Στις 22.00. Είσοδος ελεύθερη.

  • * Η ομάδα Νovus Ρomus παρουσιάζει το έργο του Λόρενς Κάσλερ «Να ζει κανείς ή να συζεί» σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδούλου. Στο θέατρο«Κinky Κong» (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3210.510). Στις 21.00.
Η επιστροφή του ασώτου: Ο Κrum, κεντρικός χαρακτήρας του ομώνυμου έργου του Ισραηλινού συγγραφέα Χανόχ Λεβίν, παρουσιάζεται στο κοινό του θεάτρου της οδού Πειραιώς 260 (Χώρος Δ, τηλ. 210-3272.000) στις 21.00. Σαν σε μια σύγχρονη εκδοχή του άσωτου υιού, ο Κρουμ, με μαύρο κοστούμι, παπούτσια, καπέλο και γραβάτα καουμπόη, επιστρέφει στο σπίτι του και ομολογεί την αποτυχία του. Εγκλωβισμένος σε μια μικροκοινωνία που παραλύει μέσα σ΄ έναν αέναο κύκλο από γέννες, γάμους και κηδείες, βλέπει σαν σε όνειρο ένα θεατρικό δρώμενο με τις προσδοκίες και τους φόβους του. Η παράσταση αρχίζει από το τέλος, με την επιγραφή στη μεγάλη λευκή οθόνη: «Η μητέρα σου πέθανε πριν από δύο ώρες». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πολωνός Κριστόφ Βαρλικόφσκι. Παίζουν οι: Jacek Ρoniedzialek, Μalgorzata Rozniatowska και Μagdalena Cielecka. Στα πολωνικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους. Εισιτήρια: 15 (φοιτητικό), 20 και 30 ευρώ.
  • Το χοροθέατρο Ροές παρουσιάζει, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αττικού Αλσους, την παράσταση «Ηλέκτρα Αυτουργός» σε σκηνοθεσία και χορογραφία Σοφίας Σπυράτου. Η μουσική είναι του Μάικλ Νάιμαν. Ενα απογυμνωμένο πλάσμα που προσπαθεί να ορθώσει τη ραχοκοκαλιά του και φτάνει την πράξη ως το τέλος. Στο πλευρό της ο Ορέστης και ο βουβός φίλος του, ο Πυλάδης, το alter ego του. Στην άλλη όχθη είναι η Κλυταιμνήστρα. Η γυναίκα που σπάει το πρότυπο της συζύγου, της μητέρας, της βασίλισσας. Ρόλοι που περιπλέκονται, πρόσωπα κατευθυνόμενα από το πεπρωμένο αλλά και από τις προσωπικές τους παρορμήσεις. Καρπενησιώτη, επί του περιφερειακού Γαλατσίου. Πληροφορίες στο τηλ. 210 3621.601. Ωρα έναρξης: 21.00.
Σαίξπηρ στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας:
Η κωμωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη νύχτα» παρουσιάζεται στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας (πληροφορίες στο τηλ. 210-5065.434) με τη μορφή μουσικής παράστασης σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Πρωταγωνιστούν οι Γωγώ Μπρέμπου (φωτογραφία), Ευδοκία Ρουμελιώτη, Πάνος Σκουρολιάκος, Κώστας Κάππας κ.ά. Την τελευταία νύχτα των εορτών των Χριστουγέννων τα πάντα μπορούν να συμβούν και όλα επιτρέπονται. Μεταμορφώσεις, γλέντι, χορός, ερωτικά παιχνίδια και κάθε λογής απρόοπτο. Ωρα έναρξης: 21.00.

No comments: