Tuesday, July 15, 2008

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Φοιτητές είναι τα περισσότερα μέλη της θεατρικής  ομάδας «Άπλετοι Κήποι» που έστησαν ένα  «ΚωμωΔίνω» από θεατρικές ερωτικές ιστορίες

Φοιτητές είναι τα περισσότερα μέλη της θεατρικής ομάδας «Άπλετοι Κήποι» που έστησαν ένα «ΚωμωΔίνω» από θεατρικές ερωτικές ιστορίες
«Αυτή η ώρα του χωρισμού έχει μια γλύκα τόση που καληνύχτα θα σου λέω μέχρι να ξημερώσει» ψιθύριζε στην αγαπημένη του Ιουλιέτα ο Ρωμαίος. Από το 1595 που ο Σαίξπηρ έγραψε τη διάσημη τραγική ερωτική ιστορία αλλά και από πολύ νωρίτερα το θέατρο έχει υμνήσει όσο τίποτε άλλο τον έρωτα.
Στον... θεατρικό έρωτα είναι αφιερωμένη και η παράσταση «ΚωμωΔίνω» της θεατρικής ομάδας «Άπλετοι Κήποι» του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων που ανεβαίνει για δεύτερη φορά, καθώς πέρυσι που παρουσιάστηκε ξανά ήταν πολλοί εκείνοι που έμειναν απ΄ έξω. Έτσι φέτος η ομάδα επαναλαμβάνει το εγχείρημα σε ένα θεατράκι 150 θέσεων, «κρυμμένο» πίσω από το Γηροκομείο, το Ανοιχτό Θέατρο Αμπελοκήπων.
Η παράσταση που έχει στηθεί με μεράκι ως επί το πλείστον από φοιτητές, είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημά τους από τα σκηνικά έως το φροντιστήριο, με τη βοήθεια της εμψυχώτριας θεατρικού παιχνιδιού Αφροδίτης Παρζακώνη, η οποία έχει επεξεργασθεί δραματουργικά τα κείμενα. Η παράσταση ανοίγει με Αριστοφάνη και «Λυσιστράτη» προτού περάσει στην κομέντια ντελ άρτε και τον Μολιέρο και μπλέξει το επτανησιακό και το κρητικό θέατρο του 18ου αιώνα με τον Σαίξπηρ. Με τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο κλείνει η επιθεώρηση που καταλήγει σε... αποκριάτικο πάρτι. Ένα πιάνο θα συνοδεύει δε τους ηθοποιούς σε τραγούδια που έχουν συνθέσει οι ίδιοι.

No comments: