Tuesday, July 15, 2008

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΥΡΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εναντίον του προέδρου του Δ.Σ. της «Εθνικής Λυρικής Σκηνής», του «απόλυτου άρχοντα» όπως τον χαρακτηρίζουν Οδ. Κυριακόπουλου, στρέφονται οι εργαζόμενοι στο μοναδικό λυρικό μας θέατρο για θέματα που τους αφορούν και τους καίνε. «Η στάση του προέδρου έχει φέρει σε ανησυχία όλους τους εργαζόμενους στην Ε.Λ.Σ. και η πρακτική του συνεχίζει να μας γεννά πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τους σκοπούς της παρουσίας του στο Θέατρο» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε επιστολή τους.
«Αλήθεια, με ποια κριτήρια ο πρόεδρος πρότεινε στο Δ.Σ. να συμβληθεί η Ε.Λ.Σ. με την εταιρεία Κάντορ ώστε να εισηγηθεί πρόταση αναδιοργάνωσης του διοικητικού τομέα; Με τι διαδικασία έγινε αυτή η ανάθεση σε μια ιδιωτική εταιρεία που επιλέγεται προσωπικά από τον πρόεδρο και πληρώνεται αδρά γι αυτό από την Ε.Λ.Σ.; Και μάλιστα όταν αυτή η πρόταση προορίζεται να αποτελέσει το βασικό περιεχόμενο του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Ε.Λ.Σ., ενός χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει το Θέατρο. Και γιατί έχει κρατηθεί μυστική όλη αυτή η διαδικασία και το αποτέλεσμα που επέφερε;».
Τα σωματεία εργαζομένων στην Λυρική καταγγέλλουν επίσης στην επιστολή τους ότι ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος οδήγησε, με τη συμπεριφορά του, «τις διαπραγματεύσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση σε αδιέξοδο», στηλιτεύουν την «αντεργατική συμπεριφορά του» φέρνοντας παραδείγματα και καταλήγουν ότι «αρνούμαστε να επιτρέψουμε την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία, την απαξίωση και τη μεθοδευμένη μετατροπή της Ε.Λ.Σ. από εστία πολιτισμού σε επιχείρηση με εμπορευματικό χαρακτήρα».

No comments: