Friday, October 17, 2008

Σκηνοθετεί ο Χρήστος Καρχαδάκης

Το έργο του Νίκι Σίλβερ «Χοντροί άντρες με φούστες» πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Χρήστος Καρχαδάκης, που έως τώρα έχει συνεργαστεί με πολλούς άξιους σκηνοθέτες ως βοηθός τους. Ο ίδιος είναι ενθουσιασμένος για το νέο του «στοίχημα», που πρόκειται να φιλοξενηθεί στη «Μικρή Χώρα» από τη νέα χρονιά. Για την ώρα πάντως τρέχει ανάμεσα στις πρόβες του «Το σ' αγαπώ δεν είναι ντεμοντέ» που θα ανεβεί στο «Ιλίσια-Ντενίση», μια και είναι βοηθός της Ντενίση που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, και στο «Διάνα», που θα φιλοξενήσει τις «Φήμες» του Νιλ Σάιμον - εκεί είναι το δεξί χέρι του Πέρη Μιχαηλίδη.


Σκηνοθετεί ο Χρήστος Καρχαδάκης

Χοντροί άντρες με φούστες 2. Να παραμείνω στο θέμα και να σας ενημερώσω ότι μέχρι στιγμής για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν κλειστεί η Παναγιώτα Βλαντή και ο Δημήτρης Μακαλίας. Η πρώτη είχε δεχτεί δεκάδες προτάσεις για θέατρο, μα οι τηλεοπτικές της υποχρεώσεις στα «Μαύρα μεσάνυχτα» δεν της επέτρεψαν να δεχτεί κάποια από αυτές. Οταν όμως ήρθε η πρόταση από τον Χρήστο Καρχαδάκη, που την ήθελε στο εν λόγω έργο στο δεύτερο μισό της σεζόν, είπε το «ναι» χωρίς άλλη σκέψη! Ηθελε πολύ να ξανακάνει θέατρο, λέει, πόσο δε παίζοντας στη βιτριολική κωμωδία του Σίλβερ.

Σκηνοθετεί ο Χρήστος Καρχαδάκης

Στον Λευκό Οίκο μπορεί να μην έχουμε την ευκαιρία να μπούμε -αφήστε που δεν τρελαινόμαστε κιόλας να μας συμβεί!- αλλά γεύση του θα πάρουμε βλέποντας τον «Νοέμβριο» του Μάμετ που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Χατζηπαναγιώτη. Πώς θα γίνει αυτό; Η σκηνή του θεάτρου «Εμπορικόν» που θα φιλοξενήσει την παράσταση θα μας μεταφέρει εκεί, μια και έχει στηθεί σ' αυτή μια πιστή -πιο πιστή δεν γίνεται, σου λέει!- αναπαράσταση του περίφημου οβάλ γραφείου που υπάρχει στον Λευκό Οίκο! «Μετρ» της σκηνογραφίας ο δαιμόνιος Ντίνος Πετράτος δούλεψε με επιμονή και προσοχή και κατάφερε να μετατρέψει το πολύ ζεστό θέατρο της οδού Σαρρή σε κάτι από Λευκό Οίκο!

Σε διπλό ταμπλό θα παίξει ο νεαρός ηθοποιός Σόλων Τσούνης. Θα συμμετάσχει στον «Βιοπαλαιστή στη στέγη» που ετοιμάζει πυρετωδώς ο Λάκης Λαζόπουλος, ενώ θα τον δούμε να υποδύεται τον Γιάννη Παπαμιχαήλ στη σειρά «Εχω ένα μυστικό». Δύσκολο και το ένα και το άλλο: το πρώτο τον θέλει να παίζει, να χορεύει και να τραγουδάει στην παράσταση που θα δούμε στο «Θέατρον» και το άλλο τον θέλει να αναμετριέται με ένα πρόσωπο - κλειδί στη ζωή της Αλίκης.

Ο Τάκης Ζαχαράτος, παράλληλα με τη σημερινή του πρεμιέρα στο θέατρο «Αποθήκη», κάνει πρόβες με τη Βάνα Μπάρμπα σε ένα θέαμα που εμπνεύστηκε και που σκηνοθετεί εκείνος, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Pizza Pomodoro, στο Κολωνάκι. Σ αυτό η Βάνα θα σατιρίζει από σκηνής την επικαιρότητα. Οι δυο τους σχεδίαζαν τη δουλειά αυτή από το καλοκαίρι κι είναι πανέτοιμοι να κλέψουν την παράσταση, όπως τονίζουν!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 17/10/2008

No comments: