Wednesday, October 15, 2008

«Χορευτής», «Μάουζερ» και «Ιοκάστη» στο θέατρο Αττις

Φωτογραφία

Η Σοφία Χιλλ θα εμφανίζεται πάλι από την 1η Νοεμβρίου στο θέατρο της οδού Λεωνίδου, καθώς θα επαναληφθεί η «Μademoiselle Julie», σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Τερζόπουλου

Ο Θόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει τρία νέα έργα και μία επανάληψη

Τρεις νέες παραγωγές και μία επανάληψη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Θεάτρου Αττις για την τρέχουσα σεζόν. Ετσι, εκτός από τη «Μademoiselle Julie», σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Τερζόπουλου με τη Σοφία Χιλλ, που συνεχίζεται από πέρυσι (πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου, παραστάσεις από Τετάρτη ως Κυριακή στις 21.00), στο θέατρο της οδού Λεωνίδου θα δούμε: το έργο του Εριχ Αρεντ «Ο χορευτής» με τον Θ. Τερζόπουλο (που σκηνοθετεί) και τον Τάσο Δήμα. Πρόκειται για μια σύνθεση εμπνευσμένη από τη γνωστή μινωική τοιχογραφία των ταυροκαθαψίων (πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου 2009). Θα ακολουθήσει ο «Μάουζερ» του Χάινερ Μύλερ, με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα, σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου και με τους Σοφία Μιχοπούλου, Σοφία Χιλλ, Σάββα Στρούμπο, Θανάση Αλευρά, Στάθη Γράψα, Αντώνη Μυριαγκό. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το διδακτικό δράμα του Μπρεχτ «Το μέτρο» και από την αισθητική του ιαπωνικού θεάτρου Νο. Χρονικά τοποθετείται στην εποχή του ρωσικού εμφυλίου πολέμου μεταξύ μπολσεβίκων και υποστηρικτών του τσάρου (πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου 2009). Και τα δύο έργα ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Τέλος, στις 15 Απριλίου, η Σοφία Χιλλ θα παίξει στην «Ιοκάστη», έναν μονόλογο που έγραψε ο Γιάννης Κοντραφούρης το 2007, λίγο προτού πεθάνει, εκφράζοντας την επιθυμία να το σκηνοθετήσει ο Τερζόπουλος. Για αυτό ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου Αττις, που το 2000 είχε ανεβάσει το «Στεφάνι» του Κοντραφούρη, θα τιμήσει τη μνήμη του με αυτή την παράσταση.

No comments: