Monday, April 4, 2011

Αμλετ o Αιμίλιος Χειλάκης

  • Ο Αιμίλιος Χειλάκης θα «ντυθεί» τον Αμλετ το καλοκαίρι. Οι πληροφορίες μας τον θέλουν να συμφώνησε με τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη στο να πρωταγωνιστήσει στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που θα απολαύσουμε σε περιοδεία το καλοκαίρι.
  • «Μαρινέλλα-το μιούζικαλ» και σε περιοδεία! Η μεγάλη κυρία του τραγουδιού, που εντυπωσίασε δύο χρονιές στο έργο των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου και είδε ουρές τόσο στις αθηναϊκές παραστάσεις της όσο και σ' αυτές που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, πείστηκε να... σαρώσει την Ελλάδα.
  • Του διδύμου Ρέππα - Παπαθανασίου και οι «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα», που θα παρουσιαστούν και αυτοί σε περιοδεία ανά την Ελλάδα έπειτα από τρία χρόνια που «σπάνε» τα ταμεία στο θέατρο «Λαμπέτη». Σταυροπούλου-Χατζηπαναγιώτης-Ευείδη- Μαυρόπουλος θα... ανηφορίσουν από τις 27 Απριλίου και για τέσσερις εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και από τις αρχές του Ιουλίου θα παίξουν σε αρκετές θεατρικές «πιάτσες».
  • Ακόμα μία σπαρταριστή κωμωδία, που αποτέλεσε φέτος το εισπρακτικό χιτ, τα «Κορίτσια με τα μαύρα», των Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου, θα... πάρουν τους δρόμους για να σκορπίσουν γέλιο και εκτός των τειχών. Χρυσούλα Διαβάτη, Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Βασιλική Ανδρίτσου δεν θα τα βγάλουν τα... μαύρα από πάνω τους ούτε το καλοκαίρι, μια και έχει κλειστεί γι' αυτές μια αρκετά μεγάλη περιοδεία.
  • Η Ελληνική Θεαμάτων θα βγάλει, όμως, σε περιοδεία κι άλλη μία επιτυχημένη παραγωγή της, που δεν είναι άλλη από τη «Φουρκέτα», η οποία παίζεται στο «Εμπορικόν», με τη Μαρία Καβογιάννη, τον Κώστα Κόκλα, τον Θανάση Αλευρά κ.ά.
  • Δύο επιπλέον παραστάσεις -λόγω μεγάλης επιτυχίας- προστίθενται στο «Συρανό ντε Μπερζεράκ» στο Εθνικό Θέατρο, την Πέμπτη 7 Απριλίου (5.00 μ.μ.) και την Παρασκευή 15 Απριλίου (5.00 μ.μ.). Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον Συρανό και παίζουν ακόμα οι Λένα Κιτσοπούλου, Χρήστος Λούλης, Τζίνα Θλιβέρη κ.ά.
  • Βασίλης Μπουζιώτης, Φουαγιέ, ΕΘΝΟΣ, 4/4/2011

No comments: