Wednesday, April 6, 2011

Με «Παραλογές» ξεκινούν οι «Προτάσεις»



Με τις Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες, την παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός και παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα η εταιρεία θεάτρου Sforaris, αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αμαλία, οι «Προτάσεις», το «εργοτάξιο θεατρικών αναζητήσεων» που οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».

Το έργο, που θα παρουσιαστεί σήμερα και αύριο, είναι μια σύνθεση δημοτικών τραγουδιών («Της σκοτωμένης», «Η μάνα η φόνισσα», «Τα αγαπημένα αδέλφια και η κακιά γυναίκα», «Η γυναίκα βοσκός») και στίχων από ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη, επικεντρώνοντας σε καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που δεν χώρεσαν στα όρια της φαινομενικά τακτοποιημένης ζωής τους και την ανέτρεψαν με θόρυβο.

Στις Παραλογές παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου και Βασιλική Σαραντοπούλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια των Αλεξάνδρας Μπουσουλέγκα και Ράνιας Υφαντίδου, η χορογραφία της Ξένιας Θεμελή, ενώ τραγουδά ο Γιώργος Γλάστρας.

No comments: