Thursday, April 7, 2011

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δοκιμάζεται σε μιούζικαλ. ∆εν είναι µάγος, αλλά τα καταφέρνει

O Ντάνιελ Ράντκλιφ µε τη συµπρωταγωνίστριά του Τάµι Μπλάντσαρντ σε σκηνή  από το µιούζικαλ «Ηow to succeed in business without really trying»
Οταν στην ηλικία των 12 ετών θεωρείσαι κινηµατογραφικό αστέρι και πληρώνεσαι κάποια εκατοµµύρια ευρώ για να υποδύεσαι κάθε χρόνο τον µάγο, στα 22 σου τι πρέπει να κάνεις; Το ρίχνεις στη σκληρή δουλειά και – γιατί όχι; – στο θέατρο, µήπως καταφέρεις επιτέλους να αποχωριστείς την κάπα, το καπέλο και το µαγικό ραβδί.

Αυτό αποφάσισε να κάνει και ο κινηµατογραφικός Χάρι Πότερ, Ντάνιελ Ράντκλιφ. Ο οποίος χορεύει και τραγουδά στο Μπρόντγουεϊ για τις ανάγκες του µιούζικαλ «Ηow to succeed in business without really trying» («Πώς να πετύχετε στον επιχειρηµατικό τοµέα χωρίς να προσπαθήσετε πολύ»), όπου υποδύεται έναν υπάλληλο σε γραφείο διανοµής αλληλογραφίας που καταφέρνει να αναρριχηθεί επαγγελµατικά. Λίγους µήνες πριν βγει στις αίθουσες η τελευταία ταινία του νεαρού µάγου.

«Ο µόνος τρόπος να πάψει ο κόσµος να µε βλέπει ως Χάρι Πότερ είναι µε το να δουλεύω σκληρά. Χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι ακολουθώ κάποιο µεγαλεπήβολο σχέδιο», λέει ο Ντάνιελ Ράντκλιφ. Είναι η δεύτερη φορά που ανεβαίνει στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ. Το 2008 πέταξε στην κυριολεξία τα ρούχα του γιατην παράσταση του έργου «Εκβους» του Πίτερ Σάφερ.

Οι θεατές τον χειροκρότησαν στην πρόσφατη πρεµιέρα του µιούζικαλ «Ηow to succeed in business without really trying». Ανάµεσα τους και η Λάιζα Μινέλι, η οποία είπε για τον 22χρονο ηθοποιό: «Αυτό το παιδί ξέρει να χορεύει. Είναι καλός περφόρµερ και πείθει το κοινό».
  • Οι κριτικές είναικαλές αλλά συγκρατηµένες.
«Ο κ. Ράντκλιφ δεν είναι γεννηµένος για µιούζικαλ. Γι’ αυτό και θα τον βαθµολογήσω µε έξι στα δέκα», γράφει ο Μπεν Μπράντλεϊ στους «New York Times». Ενώ ο Ανταµ Φέλντµαν του «Time Out» έκανε λόγο για µια «κίνηση του Ράντκλιφ που µε την ερµηνεία του έχει στόχο να ξεπεράσει τις προσδοκίες του κοινού».

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, που τα τελευταία δέκα χρόνια παρακολουθεί τον εαυτό του να µεγαλώνει παράλληλα µε τον Χάρι Πότερ, δηλώνει δε ότι δεν θέλησε ποτέ να αναρριχηθεί στον χώρο του θεάτρου χωρίς... να προσπαθήσει πολύ.

«Βρίσκω ενδιαφέρον στο να κάνω κάτι που απαιτεί προετοιµασία. Και χρειάστηκε πολλή δουλειά για να καταφέρω τις χορευτικές φιγούρες της παράστασης». Παραδέχεται ότιείναι φιλόδοξος. «Θέλω να κάνω επιτυχηµένες δουλειές. ∆εν θα αφήσω, ωστόσο, τη φιλοδοξία µου αυτή να ξεπεράσει τους ηθικούς κανόνες. Κάτι δηλαδή που κάνει ο χαρακτήρας που υποδύοµαι». [∆.Κ. ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 7 Απριλίου 2011]

No comments: