Sunday, April 3, 2011

Η Οφηλία στους δρόμους...


Πού πάει η Οφηλία όταν δεν την βλέπουμε πια; Όταν ο Άμλετ έχει αρνηθεί ότι την αγάπησε, έχει σκοτώσει τον πατέρα της κι εκείνη έχει πια τρελαθεί κι έχει πέσει να πνιγεί στο ποτάμι; Πού θα περπατούσε λοιπόν η Οφηλία του σήμερα; Σε ποιους δρόμους της πόλης; Αυτήν την Οφηλία, στην Αθήνα του σήμερα, αναζητεί η Ομάδα Ίσον Ένα, στην Γλυκιά Οφηλία, που παρουσιάζεται από χθες για δεύτερη χρονιά στον Κινητήρα Στούντιο.
Η παράσταση της ομάδας έχει τη δομή μιας σονάτας, δομείται τρία μέρη: τη Σονάτα, τον Κήπο και την Πόλη/Δάσος. Το βασικό μοτίβο της Οφηλίας επανεκτίθεται συνεχώς, μετατρέπεται, παραλλάσσεται ώς την τρέλα. Η παράσταση ξεκινά με τη «Φαντασία» του Μότσαρτ, μια διαλυμένη σονάτα, και συνεχίζει με τους βασικούς σταθμούς της ηρωίδας, μέχρι την κλειστή (ακόμα!) παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα και τα δέντρα που κάηκαν, σαν κι εκείνη...
Στην παράσταση της Ομάδας Ίσον Ένα, που σκηνοθετεί η Ιωάννα Ρεμεδιάκη, βασισμένη στη μετάφραση του Άμλετ από τον Γ. Χειμωνά (αλλ’ όχι μόνο), παίρνουν μέρος, εκτός από την ίδια, οι ηθοποιοί Βίκυ Βολιώτη, Χαρά Καράτζιου και Αργυρώ Λογαρά.

No comments: