Tuesday, April 5, 2011

Ιωάννου Αποκάλυψις, στο θέατρο ΑΣΚΗΣΗ


  • Τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη
Ιωάννου Αποκάλυψις, στο θέατρο ΑΣΚΗΣΗ
Ο ιδρυτής της θεατρικής ομάδας ΑΣΚΗΣΗ, ερμηνεύει και σκηνοθετεί την παράσταση «Αποκάλυψις του Ιωάννου»



Το τελευταίο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, το μοναδικό αυτό προφητικό και αποκαλυπτικό έργο που έγραψε στην Πάτμο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κείμενα όλων των εποχών είναι η νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας ΑΣΚΗΣΗ. Μια καινούρια παράσταση που ταιριάζει ιδιαίτερα με το πνεύμα των ημερών του Πάσχα καθώς παρουσιάζεται συνεχόμενα, τις πρώτες τέσσερις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας  και κάθε Τρίτη και Τετάρτη, μέχρι τις 11 Μαίου. Μια προσέγγιση του ιδρυτή της θεατρικής ομάδας, Περικλή Μουστάκη, την οποία μάλιστα θα παρακολουθήσει το κοινό στο πρωτότυπο, στην ελληνιστική κοινή.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στα βάθη της ψυχής κατά το ψυχορράγημα του αρχαίου κόσμου, και άπλωσε παντού την τέφρα των πολύσημων εικόνων της κα των συμβολικών λόγων της μέσα από τα κείμενα της ιουδαϊκής και της πρωτοχριστιανικής αποκαλυπτικής γραμματείας» γράφει η ομάδα ΑΣΚΗΣΗ αναφερόμενη στη νέα της παράσταση την οποία σκηνοθετεί Περικλής Μουστάκης ο οποίος επίσης και ερμηνεύει τον μοναδικό ρόλο. Στην ανακοίνωσή του, ο θίασος συνεχίζει για το έργο που παρουσιάζει πνεύμα των ημερών του Πάσχα (και παράλληλα με το έργο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο):

«Από όλα αυτά τα κείμενα η ιστορία διάλεξε την Αποκάλυψη του Ιωάννη (όποιος κι αν είναι ο Ιωάννης αυτός, ο Ευαγγελιστής ή κάποιος άλλος) ως την κιβωτό που θα μετέφερε αυτή την εμπειρία στους επόμενους από τη στιγμή που έγινε δεκτή στον κανόνα των θρησκευτικών μας βιβλίων, η φαντασία μας εποικίστηκε οριστικά από τις μορφές των σελίδων της, από τους αγγέλους της και από τα τέρατά της που ξαναζωντανεύουν εδώ και κει για να δώσουν εικόνα στις προσδοκίες και τους φόβους μας. Και όλες οι αποκαλυπτικές  λογοτεχνίες μας δεν παύουν να μιμούνται τη φωνή της, ξέροντας ότι το άκουσμα της είναι η σάλπιγγα που περιμένουν για να ξυπνήσουν μέσα στο υποσεινήδητό μας».

Τον Περικλή Μουστάκη στη σκηνή θα συνοδεύει με το πιάνο του ο Αλέξανδρος Κούρος ενώ τα σκηνικά - κοστούμια είναι το Αγγελου Αγγελή. Φωτισμοί, Σωτηρία Σιδέρη.
  • ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ:
Η «Αποκάλυψις Ιωάννου» παρουσιάζεται στο θέατρο ΑΣΚΗΣΗ (Φραγκούδη 18-20,πίσω από το Παντειο Πανεπιστήμιο, τηλ 210-9236992), τη Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη, Μ. Πέμπτη καθώς και τις ημερομηνίες 26 και 27 Απριλίου, 3, 4, 10 και 11 Μαίου. Ωρα 9.00 μ.μ.

No comments: