Sunday, April 3, 2011

Μέσα στο ΜEΣΑ

  • Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει και εξηγεί τη νέα παράστασή του.
Μέσα στο ΜEΣΑ
Σε μια εικόνα που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής η Καλλιόπη Σίμου στο «ΜΕΣΑ».



 «Καθετί χρειάζεται την καλή διάθεση, ωστόσο, κάτι το οποίο τοποθετείται σε ένα κεντρικό θέατρο ενώ θα έβρισκε αλλιώς το κοινό του σε μία γκαλερί, θέλει και μια κουβέντα παραπάνω γιατί παίζει με την ίδια την ιδέα του θεάτρου. Είναι ωραίο για εμάς να πειραματιζόμαστε και νιώσαμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε όλοι μαζί».

Τάδε έφη Δημήτρης Παπαϊωάννου για το νέο του έργο, με τίτλο «ΜΕΣΑ», σε δική του σύλληψη και σκηνοθεσία: Μια εξάωρη παράσταση στο «Παλλάς» (από τις 13 Απριλίου) με κινήσεις και διαδρομές που επαναλαμβάνονται εκατοντάδες φορές. Ενα διαμέρισμα, φωτογραφίες της Αθήνας και μια απελευθερωτική προσέγγιση της σχέσης ανάμεσα στον θεατή και το θέαμα. Μπορείς να δεις όσο θέλεις, να καθίσεις όπου θέλεις, να φύγεις και να επιστρέψεις.

To BHMagazino είπε μερικές κουβέντες παραπάνω με τον γνωστό δημιουργό, ο οποίος έλυσε τις απορίες μας. Διαβάστε όλο το άρθρο για την πρωτοποριακή παράσταση του Παπαϊωάννου αυτήν την Κυριακή 3 Απριλίου στο ΒΗΜagazino [Γιώργος Νάστος].

No comments: