Saturday, March 19, 2011

«Stand up comedy» από τους Tandem

Μια ομάδα νέων δοκιμάζει τις δυνάμεις της εξερευνώντας διαφορετικούς τρόπους έκφρασης
«Stand up comedy» από τους Tandem
Πόσο αντέχει ο ανθρώπινος πόνος στο χειροκρότημα και πόσο οι θεατές αντέχουν να τον χειροκροτούν, αναρωτιούνται οι Tandem



Τη δεκαετία του ’60 τρεις γυναίκες διεκδικούν τον τίτλο της «Miss Πόνος» και ένας ματαιόδοξος παρουσιαστής παίζει το τελευταίο του χαρτί για την απόλυτη επιτυχία με το «The Johnny’ s Show». Στον ίδιο χώρο τρεις ακόμα γυναίκες, με τον μουσικό τους σύντροφο τραγουδούν την παρακμή τους. Ολα αυτά στην παράσταση «Freak Show» που παρουσιάζεται στο «104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης» των εκδόσεων Καστανιώτη κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τη θεατρική ομάδα Tandem.

Πρόκειται για μία ομάδα νέων ανθρώπων που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εξερευνώντας διαφορετικούς τρόπους έκφρασης όπως το «stand up comedy» και στην προκειμένη περίπτωση το «freak show» και δημιουργούν μία ιδιαίτερη παράσταση αντλώντας υλικό από τα talk show και τα τηλεοπτικά ριάλιτι. Το ερώτημά τους είναι πόσο ο ανθρώπινος πόνος αντέχει στο χειροκρότημα και πόσο οι θεατές αντέχουν να τον χειροκροτούν… Την απάντηση καλείται να δώσει το κοινό.

Οι Tandem δημιουργήθηκε το 2008 παρουσιάζοντας τα «Ερωτικά Δεκεμβριανά ‘08» και από τότε αυτοσχεδιάζουν, παίζουν και τραγουδούν μαζί. Στη φετινή παράσταση η σκηνοθεσία είναι της Μαργαρίτας Γερογιάννη και παίζουν οι: Δημήτρης Αντωνίου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Γιάννης Διακάκης, Ζέτη Φίτσιου.
  • Πού και Πότε
104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης (Θεμιστοκλέους 104, τηλ. 2103826185).
Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Διάρκεια ως 14 Απριλίου.

No comments: