Friday, March 18, 2011

Τα "Σκουλήκια" συνεχίζουν στο Θέατρο 104

ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ του Hillel Mittelpunkt (Χιλέλ Μίτελπουνκτ)
(Μετάφραση: Κωνσταντίνος Καγιάννης)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15
Στο Θέατρο 104 των εκδόσεων Καστανιώτη, Θεμιστοκλέους 104 Καλλιδρομίου Παράταση και νέες ημέρες παραστάσεων  
«Τι είναι δικό μου; Τι δεν είναι;»
 «Τι μου ανήκει; Τι όχι;»
«Τι είναι δίκαιο; Τι άδικο;»
«Όλα είναι τόσο μα τόσο απλά…»
 


Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ του Hillel Mittelpunkt σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση με τους Τάσο Νούσια και Μαρλένε Καμίνσκι, στο Θέατρο 104 των εκδόσεων Καστανιώτη.

Από 23 Μαρτίου έως και 15 Απριλίου η παράσταση θα παίζει κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Μαΐου, μετά το Πάσχα και ο ακριβής προγραμματισμός τους έχει ως εξής: Τετάρτη 27 έως και Σάββατο 30 Απριλίου στις 21:15 και Τετάρτη 4 έως και Σάββατο 7 Μαΐου στις 21:15.

Το έργο πραγματεύεται τις ζωές 2 ανθρώπων άγνωστων μεταξύ τους, του Άαρον και της Μίρα. Ο Άαρον, πρώην οδηγός φορτηγών, ζει και εργάζεται στη φάρμα του Άλεξ, αδερφού της Μίρα. Ένα ατύχημα σημάδεψε τη ζωή του. Χάνει την μνήμη του και η μοίρα θέλησε να γνωρίσει τον Άλεξ. Μαζί  του αρχίζει να μαθαίνει τη ζωή από τη αρχή. Η Μίρα μια γυναίκα που έχει ζήσει τη ζωή της μέσα στον πλούτο και την πολυτέλεια, εγκατέλειψε το πατρικό της πριν 25 χρόνια. Στα παιδικά της χρόνια ο Μιχαήλ Άγγελος σημάδεψε τη ζωή της και από τότε το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ζωγράφος. Ο Άλεξ πεθαίνει και η Μίρα επιστρέφει στο πατρικό της τέσσερις μήνες μετά την κηδεία. Εκεί καταλαβαίνει ότι το σπίτι της έχει περάσει στα χεριά του Άαρον, φίλου και συνεταίρου του αδελφού της. Αυτό το σπίτι θα γίνει η αιτία μιας λυσσαλέας διεκδίκησης και για τους δύο. Η Μίρα χτυπημένη από μια βαριά αρρώστια επιστρέφει στο πατρικό της για να τελειώσει τη ζωή της… «όχι… για να ζωγραφίσει… όχι …για να πεθάνει…» Η μάχη για το τι είναι δικό μου, τι δεν είναι, τι μου ανήκει, τι όχι, τι είναι δίκαιο, τι άδικο, αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Μπορούν αυτοί οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι να «συνυπάρξουν»; Μπορούν να ζήσουν κάτω από την ιδία «στέγη»; Δεν είναι εύκολο. Ματώνουν και οι δυο. Δυο κορμιά απογυμνωμένα μπροστά στη αποκάλυψη της προσωπικής τους αλήθειας. Ο θάνατος, το τέλος, γίνεται η αιτία και με όπλο την τέχνη, τη ζωγραφική, τα χρώματα καταλαβαίνουν ότι όλα είναι τόσο μα τόσο απλά… «Κοίτα με βαθιά στα μάτια… νιώσε την ψυχή  μου… δώσε μου το χέρι σου και πάμε μαζί… ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».

Ο συγγραφέας του έργου Χιλέλ Μίτελπουνκτ εβραϊκής καταγωγής γράφει ουσιαστικά ένα πολιτικό και βαθιά ανθρώπινο έργο. Οι ήρωες του αντιπροσωπεύουν όλη αυτή την τραγική κατάσταση της διαιρεμένης γης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ και με αφορμή αυτό μιλάει για όλα τα κράτη που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Το έργο του επεκτείνεται και στις απλές ανθρώπινες σχέσεις ξεδιπλώνοντας με μαεστρία όλη την ανθρώπινη παθολογία…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Χίλελ Μίτελπουνκτ
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Καγιάννης
Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης
Σκηνικά-κοστούμια Κώστας  Μπότσος
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Μουσική: Κωνσταντίνος Καγιάννης 
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Μαρλένε Καμίνσκι
 Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καγιάννης
Διεύθυνση παραγωγής: Αρης Σομποτής
Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γάλλης
INFO:
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από 23 Μαρτίου έως και 15 Απριλίου Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις  21:15. Τετάρτη 27 έως και Σάββατο 30 Απριλίου στις 21:15 και Τετάρτη 4 έως και Σάββατο 7 Μαΐου στις 21:15.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Σάββατο 7 Μαΐου στις 21:15

ΧΩΡΟΣ: Θέατρο 104 των εκδόσεων Καστανιώτη, Θεμιστοκλέους 104, τηλ. 2103826185
Διάρκεια παράστασης: 90’
Εισιτήρια: €15, €10 (Φοιτητικό)
Κρατήσεις θέσεων: 2103826185, www.skoulikia.gr

No comments: