Wednesday, March 16, 2011

Βραβείο Δημήτρης Χορν 2011: «Μάχη» για τρεις

  • Ο Παναγιώτης Εξαρχέας, ο Παναγιώτης Μπρατάκος και ο Θάνος Τοκάκης είναι οι τρεις υποψήφιοι για το θεατρικό βραβείο Δημήτρη Χορν 2011, που θα απονεμηθεί τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής.
Βραβείο Δημήτρης Χορν 2011: «Μάχη» για τρεις
Ο Μιχάλης Οικονόμου, ο οποίος έλαβε το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν 2010, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του αείμνηστο ηθοποιού στον επόμενο νικητή τη Δευτέρα
Ο Παναγιώτης Εξαρχέας, ο Παναγιώτης Μπρατάκος και ο Θάνος Τοκάκης είναι οι τρεις υποψήφιοι για το θεατρικό βραβείο Δημήτρη Χορν 2011, που θα απονεμηθεί τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής.

Πρόκειται για την ενδέκατη απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου βραβείου που ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν και συνοδεύεται από τον σταυρό του ηθοποιού, ο οποίος και περνά από τον έναν στον άλλον ηθοποιό, σαν σκυτάλη. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Εξαρχέας είναι υποψήφιος για τους ρόλους του Πάτσυ στο «The new electric ballroom» του Εντα Γουόλς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (θέατρο Χώρα - Μικρή Χώρα) και του Τζιμ στο «Chatroom» του Εντα Γουόλς, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου (θέατρο Χώρα). Ο Παναγιώτης Μπρατάκος για τον ρόλο του Φίλιπ στα «Ορφανά» του Λάιλ Κέσλερ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη (θέατρο Αγγέλων Βήμα) και ο Θάνος Τοκάκης για τον ρόλο του «Σερ Αντριου» στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Αλίκη).

Οπως πάντα ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Οικονόμου, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό στον φετινό βραβευθέντα. Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Στον θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος. Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη. Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Η δεκάδα των νικητών από το 2001 ως το 2010 περιλαμβάνει τους Δημήτρη Ημελλο, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Λούλη, Κώστα Βασαρδάνη, Νίκο Καρδώνη, Κώστα Γάκη, Γιάννο Περλέγκα, Θανάση Αλευρά, Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Οικονόμου .

* Θέατρο Δημήτρη Χορν, Αμερικής 10, στις 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

No comments: