• ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ
  • Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μια νεοσύστατη ομάδα και μια φιλόδοξη θεατρική παραγωγή: οι «Passa-tempo», που γεννήθηκαν μέσα στην καρδιά στην οικονομικής -και όχι μόνον- κρίσης, ανεβάζουν το κλασικό έργο του Αντον Τσέχοφ «Οι Τρεις αδελφές», στο θέατρο «Εξω από τα Τείχη», από τις 24 Μαρτίου. Η Γλυκερία Καλαϊτζή, μέλος της ομάδας «Passa-tempo», έχει αναλάβει τη διασκευή, αλλά και τη σκηνοθεσία του έργου, το οποίο, όπως εξηγεί, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά μάλιστα για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια, το έργο μιλάει για ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν το χρόνο. Ανθρώπους που ζουν σε μια πόλη η οποία δεν τους προσφέρει τίποτε. Παρ' όλα αυτά, αντί να κάνουν κάτι γι΄αυτό, αυτοί απλώς κάθονται και νοσταλγούν το παρελθόν. «Στο συγκεκριμένο έργο, οι ήρωές του βιώνουν την αντίφαση ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Διψούν να ζήσουν, διασκεδάζουν, συγκρούονται, σαρκάζουν, ερωτεύονται, προσπαθώντας να κατακτήσουν την ευτυχία και να δώσουν κάποιο νόημα στη ζωή τους. Ενδιαμέσως, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσουν το μεγάλο τους όνειρο, που δεν είναι άλλο από το να επιστρέψουν στη Μόσχα. Τελικά, η επιστροφή στον τόπο των παιδικών τους χρόνων, των χρόνων της αθωότητας, της ανεμελιάς και της ευτυχίας, δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ».
  • Μια ομάδα που «γέννησε» η κρίση
Η σκηνοθέτρια εξηγεί ότι η ομάδα «Passa-tempo» αποτελείται από ηθοποιούς και δημιουργούς της πόλης, οι οποίοι, αντιδρώντας στην οικονομική -και όχι μόνον- κρίση, συσπειρώθηκαν και επέλεξαν να αναμετρηθούν με ένα έργο που έχει για θέμα του την ίδια τη ζωή. «Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν χρόνια παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της πόλης. Αποφασίσαμε να συσπειρωθούμε ουσιαστικά και πραγματικά, για να κάνουμε κάτι με επαγγελματικές προδιαγραφές. Είναι η πρώτη μας παράσταση και είναι εξαιρετικά φιλόδοξη». Η ίδια εξηγεί ότι ο στόχος της ομάδας ήταν να δοκιμαστούν οι ηθοποιοί πάνω σ' ένα κλασικό κείμενο. «Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα ζητούμενα. Οι ηθοποιοί της Θεσσαλονίκης αναγκάζονται είτε να παίζουν σε διάφορες παιδικές παραστάσεις για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι, είτε να κατεβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν έχουμε δει νέους πρωταγωνιστές να βγαίνουν μέσα από θεσσαλονικιώτικες δουλειές».
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το έργο «Οι τρεις αδελφές» ανεβαίνει στο θέατρο «Εξω από τα Τείχη» σε απόδοση - διασκευή και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. Τα σκηνικά είναι της Ευαγγελίας Κιρκινέ και τα κοστούμια της Μαρίας Καραδελόγλου. Πρωταγωνιστούν οι Αργυρώ Ανανιάδου, Ελένη Βλαχοπούλου, Γιώργος Δημητριάδης, Κωνσταντίνα Λάλου, Γιάννης Μόχλας, Παύλος Μυρωνίδης, Χάρης Παπαδόπουλος κ.ά. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 24 Μαρτίου, Τετάρτη με Κυριακή, στις 21.00. Εισιτήρια: 15 και 10 ευρώ.