Monday, March 14, 2011

Ο Γ. Μιχαλακόπουλος θα συνεργαστεί με την Κ. Μαραγκού

  • Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα συνεργαστεί και τον επόμενο χειμώνα με την Κατερίνα Μαραγκού. Οι δύο ηθοποιοί που συνεργάζονται άψογα στη σκηνή -φέτος παίζουν στη «Φθινοπωρινή ιστορία» του Αρμπούζοφ, που... σπάει ταμεία για δεύτερη χρονιά στο Αλμα- θα «παντρέψουν» εκ νέου τις δυνάμεις τους στον «Πατέρα» του Αυγούστου Στρίντπεργκ, που θεωρείται απ' τα σπουδαιότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Η παραγωγή θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Αλμα.
  • Μια δελεαστική θεατρική πρόταση αρνήθηκε προ ημερών η Κατερίνα Λέχου λόγω του εξαντλητικού χειμώνα που πέρασε με τα εντατικά γυρίσματα του «Νησιού» στην Κρήτη και τις παραστάσεις του έργου «Ο θάνατος και η κόρη», που τώρα... ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη. Της ζητήθηκε να παίξει τον πρώτο γυναικείο ρόλο στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» που ετοιμάζει ο Γιάννης Κακλέας, με Τρουφαλδίνο τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αλλά, ενώ το ήθελε πολύ, δεν ένιωθε να έχει ανάλογες δυνάμεις για μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε παίξει τον ρόλο της Βεατρίκης στο παρελθόν με σκηνοθέτη τον Θέμη Μουμουλίδη και Υπηρέτη τον Γεράσιμο Γεννατά.
  • Παραμένω στον «Υπηρέτη» του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και του Γιάννη Κακλέα -τα σκηνικά του θα υπογράψει Μανόλης Παντελιδάκης- για να σας ενημερώσω και για την υπόλοιπη διανομή. Πλάι στον Χαραλαμπόπουλο θα δούμε τον Γιώργο Χρυσοστόμου, τον Γιώργο Παπαγεωργίου, τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, τον Κίμωνα Φιορέτο κ.λπ. Ολοι οι ηθοποιοί έπαιζαν και στη «Λυσιστράτη» που έκανε ο Κακλέας με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να «κεντά» στον ομώνυμο ρόλο. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις.
  • «Σπάει ταμεία» στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» με το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» ο Σπύρος Παπαδόπουλος, γι' αυτό και πήρε ήδη την απόφαση να το επαναλάβει και του χρόνου. Σε τόσο χαλεπούς καιρούς που τα περισσότερα θέατρα... χτυπάνε μύγες, όταν έρχεται η επιτυχία και έχεις ουρές δεν μπορείς παρά να πάρεις ανάλογη απόφαση. Ο ηθοποιός σ' αυτή την καλαίσθητη παράσταση έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο θέατρο.
  • Η Μιμή Ντενίση σκέφτεται σοβαρά να αφήσει μετά από 12 χρόνια το θέατρο «Ιλίσια», πόσω μάλιστα που του χρόνου θα «χτυπήσει» στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχουν πολλοί μνηστήρες ήδη για το θέατρο της οδού Παπαδιαμαντοπούλου, ενώ η... δαιμόνια Μιμή Ντενίση αναζητά νέο χώρο πιο... κεντρικά!
  • Φουαγιέ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 14/3/2011

No comments: