Wednesday, March 16, 2011

Φορούν τις «μάσκες» του Πιραντέλο

Τι μπορεί να συμβεί όταν έξι πρόσωπα που βιώνουν το δικό τους προσωπικό δράμα εισβάλλουν σε ένα θέατρο και απαιτούν από τοn σκηνοθέτη ν’ αλλάξει τη ροή του έργου και να γίνουν εκείνα πρωταγωνιστές ενώ θα συμμετέχει και το κοινό; Πώς οι ιστορίες ζωής τους θα ταυτιστούν με αυτές των θεατών και θα τους κάνουν να μπουν σε ένα παιχνίδι αυτογνωσίας αλλά και επικίνδυνων εκπλήξεων;
Ολα τα έχει... φροντίσει ο Λουίτζι Πιραντέλο στο διαχρονικό αριστούργημά του «Εξι Πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα», που διασκεύασε και σκηνοθετεί ο Νίκος Κατράκης στο θέατρο «Χώρος Τέχνης Ασωμάτων», ο οποίος κρατάει τον ρόλο του σκηνοθέτη και επί σκηνής. Είναι ο... από μηχανής θεός έξι προσώπων που ζητούν απεγνωσμένα κάθαρση. Ηθοποιοί-ήρωες του έργου και θεατές βάζουν ή και... βγάζουν τις μάσκες τους και, απαλλαγμένοι από ενοχές, παίζουν ρόλους που έχουν απωθημένο.
Το σύνθημα της παράστασης είναι «ένα έργο για ανθρώπους που φορούν μάσκες»! Ο Νίκος Κατράκης αντιμετώπισε το έργο στη σύγχρονη οπτική του. «Ο Πιραντέλο πραγματεύεται την αβεβαιότητα και τη ρευστότητα που διέπει την ανθρώπινη ύπαρξη. Ρευστότητα που επεκτείνεται και σε κάθε μορφή ανθρώπινης σχέσης», λέει.
Το καστ
  • Παίζουν: Θοδωρής Προκοπίου, Νίκος Κατράκης, Eφη Μεράβογλου, Λάζαρος Βασιλείου, Ελένη Δούναβη, Γιάννης Λάτσης και Ανθή Αξιώτη.

No comments: