Friday, March 18, 2011

Τη Δευτέρα η απονομή των θεατρικών βραβείων «Δημήτρης Χορν»

Στιγμιότυπο από προηγούμενη απονομή
  • Στιγμιότυπο από προηγούμενη απονομή  
Ο Παναγιώτης Εξαρχέας, ο Παναγιώτης Μπρατάκος και ο Θάνος Τοκάκης είναι οι τρεις υποψήφιοι για το θεατρικό βραβείο Δημήτρη Χορν 2011 (καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού), που θα απονεμηθεί τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ, στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής.

Πρόκειται για την 11η απονομή του ετήσιου βραβείου, που ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του αδελφού του ηθοποιού, Γιάννη Χορν.

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Εξαρχέας είναι υποψήφιος για τους ρόλους του Πάτσυ στο «The new electric ballroom» του Εντα Γουόλς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (θέατρο Χώρα - Μικρή Χώρα) και του Τζιμ στο «Chatroom» του Εντα Γουόλς, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου (θέατρο Χώρα). Ο Παναγιώτης Μπρατάκος για τον ρόλο του Φίλιπ στα «Ορφανά» του Λάιλ Κέσλερ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη (θέατρο Αγγέλων Βήμα) και ο Θάνος Τοκάκης για τον ρόλο του «Σερ Αντριου» στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Αλίκη).

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Οικονόμου, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στον φετινό βραβευθέντα.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Στον θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος. Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

No comments: