Wednesday, March 16, 2011

Εµπορος αλόγων

«Το σπίτι» του Μιχάλη Πιερή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, ανεβαίνει µε τους Θόδωρο Κατσαφάδο, Ντίνα Μιχαηλίδη, Δηµήτρη Καραµπέτση. Πρόκειται για µια κοινωνική ψυχολογική τραγωδία, ο ήρωας της οποίας αµύνεται και αντιστέκεται στον διαµεσολαβητή κατασκευαστικής εταιρείας που του ζητάει το πατρικό του σπίτι. Αρνείται να δώσει αντιπαροχή το σπίτι, παρά την αντίθετη γνώµη της γυναίκας του, η οποία δεν θέλει να µείνει εκεί έχοντας µια συµβιβασµένη ζωή. Ετσι αυτή φεύγει κι αυτός µένει µόνος στο σπίτι. Στο Ιδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-3418.550) στις 21.30.

* Η αληθινή ιστορία ενός νοµοταγούς εµπόρου αλόγων, που το αίσθηµα της δικαιοσύνης τον µετέτρεψε σε επαναστάτη, παρουσιάζεται στη διασκευή της νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ «Michael Kohlhaas», από τη Σάντρα Δόµβρου. Ο συγγραφέας αναφέρεται στις δυναµικές που οδηγούν τον δίκαιο στην αδικία, τον θεοσεβούµενο στην αµφισβήτηση, τον νοµιµόφρονα στην εξέγερση.Με τους Δηµήτρη Αντωνιάδη, Παναγιώτη Βασιλείου, Στάθη Βούτο, Αντρέα Κουτσουρέλη, Παναγιώτη Μαρίνο, Ελενα Χετζάκη.

* Τέσσερις µαθητές εισβάλλουν στο σπίτι της καθηγήτριάς τους για να αρπάξουν το κλειδί του χρηµατοκιβωτίου όπου φυλάσσονται τα γραπτά τους µε σκοπό να αλλάξουν τους βαθµούς τους. Στο έργο «Αγαπητή Ελενα» της Λουντµίλα Ραζουµόβσκαγια, η ηρωίδα παλεύει για την ηθική και τα ιδανικά, που οι µαθητές φαίνεται να σνοµπάρουν επιδεικτικά. Η σκηνοθεσία είναι του Κωστή Καπελώνη. Παίζουν οι Ιλιάς Λαµπρίδου, Δηµήτρης Κερεστετζής, Μιχάλης Κοιλάκος, Δώρα Σαµψώνα, Νικόλας Φραγκιουδάκης. Στο «Studio Μαυροµιχάλη» (Μαυροµιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ. 210-6453.330) στις 21.15.
INFO
«Το σπίτι» του Μιχάλη Πιερή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, ανεβαίνει στις 21.30 στο Ιδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-3418.550)

No comments: