Tuesday, March 15, 2011

Η «Ξανθιά» κατατρόπωσε το «Φάντασµα» στα βραβεία Ολίβιε

  • Η χαριτωµένη ξανθιά δικηγόρος πήρε την εκδίκησή της και επί σκηνής. Κερδίζοντας την εκτίµηση των κριτών των θεατρικών βραβείων Λόρενς Ολίβιε.
Ο λόγος για τη µεταφορά της ταινίας «Εκδίκηση της ξανθιάς», όπου πρωταγωνιστούσε η Ρις Γουίδερσπουν, σε µιούζικαλ στο West End. Η οποία κέρδισε τρία βραβεία Λόρενς Ολίβιε: καλύτερο νέο µιούζικαλ, καλύτερη γυναικεία ερµηνεία σε µιούζικαλ (για τη Σέρινταν Σµιθ, στη φωτογραφία) και καλύτερη ερµηνεία β’ ρόλου (για την Τζιλ Χαφπένι). «Περνάµε οικονοµική κρίση, έχουµε και άσχηµο καιρό...

Ο κόσµος θέλει να ξεφύγει απ’ όλα αυτά για δυόµισι ώρες και να περάσει καλά», έλεγε η 30χρονη Σέρινταν Σµιθ στην τελετή απονοµής στο Βασιλικό Θέατρο - Ντρούρι Λέιν του Λονδίνου. Μεγάλη νικήτρια των θεατρικών βραβείων είναι καιη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας «After the Dance», µια νέα εκδοχήτου έργου του Τέρενς Ράτιγκαν, που απέσπασε τέσσερα βραβεία. Με άδεια χέρια έφυγε ο Αντριου Λόιντ Βέµπερ.

Το νέο του µιούζικαλ «Love never dies», σίκουελ του «Φαντάσµατος της όπερας», δεν κέρδισε κανένα βραβείο, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωνε επτά υποψηφιότητες. Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού πήρε ο Ρότζερ Αλαµ για την ερµηνεία του στον σαιξπηρικό «Ερρίκο ΣΤ’», αφήνοντας πίσω το φαβορί Ντέρεκ Τζάκοµπι για τον «Βασιλιά Ληρ».

No comments: