Wednesday, March 16, 2011

Λαχτάρα για τον Μεσσάλα!

 
Λαχτάρα στο θέατρο «Αλκυονίς». Εκπληκτοι οι θεατές στην παράσταση της Κυριακής είδαν τον πρωταγωνιστή Γιώργο Μεσσάλα να χάνει τις αισθήσεις του πάνω στη σκηνή. Η παράσταση διακόπηκε και ο ηθοποιός μεταφέρθηκε αμέσως σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου και παραμένει. Λίγο πιο πριν, τις πρώτες βοήθειες του έδωσε ένας γιατρός που ήταν ανάμεσα στο κοινό της παράστασης.

Ο Γιώργος Μεσσάλας αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία στα μέσα της παράστασης του έργου του Ν. Γκόγκολ «Ο επιθεωρητής». Επεσε λιπόθυμος στη σκηνή και οι συνεργάτες του έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Μαζί κι ένας γιατρός-θεατής από την πλατεία. Ο γιος του Αλέξης τον μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ ειδοποιήθηκε και ο προσωπικός γιατρός του ηθοποιού.

«Ανησυχήσαμε πολύ. Αισθάνεται καλύτερα ο πατέρας μου, και οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν ότι δεν συμβαίνει κάτι ανησυχητικό. Ενδεχομένως η λιποθυμία να ήταν απόρροια του μεγάλου στρες. Η εποχή είναι δύσκολη κι εμείς παλεύουμε στο θέατρο μόνοι μας. Αποτέλεσμα, η ψυχολογική πίεση να είναι μεγάλη και είναι λογικό» δηλώνει στην «Espresso» ο Αλέξης Μεσσάλας, που έχει και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης.

Στο πλευρό του πρωταγωνιστή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του, ηθοποιός Ντένη Θεμελή. Εάν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται ο Γιώργος Μεσσάλας να πάρει εξιτήριο σήμερα και να επιστρέψει στο σπίτι. Αν και οι γιατροί συνιστούν σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκούραση και ηρεμία, ο ηθοποιός δεν μπορεί να αποχωριστεί το θέατρο. 
«Θέλει να επιστρέψει στη δουλειά εάν είναι δυνατόν και σήμερα, για να παίξει στο “Κάτω από τη σκάλα”. Την Κυριακή που συνέβη το γεγονός είχαμε πολύ κόσμο και ο πατέρας μου στενοχωρήθηκε που δεν μπόρεσε να παίξει. Επιθυμία του είναι να βρεθεί στη σκηνή όσο το δυνατόν συντομότερα για να τους ευχαριστήσει. Οι άνθρωποι αναστατώθηκαν και δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς που ρωτούν να μάθουν για την υγεία του».

Το θέατρο «Αλκυονίς» παρουσιάζει φέτος σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο τα έργα «Ο επιθεωρητής», «Το ημερολόγιο ενός τρελού» και «Κάτω από τη σκάλα». Μαζί με τον Γιώργο Μεσσάλα πρωταγωνιστούν η Ντένη Θεμελή και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης.

ΧΡΥΣΑ ΔΟΤΣΙΟΥ, Espresso,

No comments: